maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kisailua

Kesä on juoksijan parasta aikaa ja kisat on se minkä takia harjoitellaan. Suomen suvi ei ole ollut parasta mahdollista kelien suhteen, mutta sille emme voi tietenkään mitään.

SM-viestit olivat Porissa ja taso oli etenkin miesten pitkissä viesteissä parempi kuin moneen vuoteen. "Oman" porukan jääminen 4x800lla neljänneksi ajalla joka edellisvuosina ois riittänyt jopa voittoon ei siksi harmita niin paljoa . Vielä kun naispuoliset juoksijamme onnistuivat nappaamaan hopeaa 4x800 m:llä niin lauantai oli onnistunut. Sunnuntaina meillä olikin laittaa viivalle peräti kaksi kelvollista joukkuetta miesten 4x1500m:lle. Kun vielä oli tiedossa ettei N Sandells oli mukana Falkenin joukkueessa niin uskoimme voiton olevan mahdollinen. Etukäteen miteleille ounastelin edellä olevien lisäksi olevan mahdollisuuksia myös JKU:lla sekä Lahdella, mutta kun Lahdelta  jäi pois O Kekki niin mahdollisuudet menivät siinä samalla.

Laatimamme (Joonas + minä) taktiikka onnistuikin täydellisesti ja kun pojalla oli kulku päällä niin avausosuudella syntyi jo niin reilu ero että loppu oli vain juoksentelua. Kun seuraavina kapulaa kuljettivat Lewis, Rambe ja Willy niin voitto tuli kelvollisella ajalla 15:47,5 mikä oli vain pari sekkaa hitaampi kuin Falkenin viime vuoden tulos. Falken otti hopeaa ja pronssille nousi yllättäen ?SSU...kun JKU pudotti kapulan jossain vaiheessa ja menetti samalla arvokkaita sekunteja. Meidän kakkosjoukkue taisteli myös kelvollisesti ja tulivat maaliin sijalla 7. jääden alle 10 sekuntia pronssista. Mikäli olisimme tavoitelleet kahta mitalia niin olisi pienellä kokoonpanomuutoksella se ollut hyvinkin mahdollinen...mutta kilpaurheilussa voitto on se "tärkein" asia ja siksi ei hajautettu juoksijoita vaan tilastollisesti parhaat olivat 1-joukkueessa.

Eliittikisat jatkuivat viestien jälkeen ja kesäkelit eivät suosineet juoksijoita. Tuuli ja/tai sade vaikeuttivat tulosten tekoa sekä Lappeenrannassa että Kuortaneella. Toivottavasti ensi viikolla kun Turussa on tilastopaja ja 1500m niin kelit ovat suotuisat ja vauhdit kohdillaan, alustavasti hyvä kisa luvassa "2-ketjulaisille", tervetuloa mukaan.

Myös Olympiakisat kolkuttavat , mutta siellä on etukäteen hurja taso ja kauden parhaan tuloksen tekemällä voi olla Suomalaiset tyytyväisiä suorituksiinsa. Leena ja Jussi ovat maratoonilla mukana sekä Sandra ja Jukka esteissä, onnistumista vaaditaan estemenijöiltä mikäli ovat toisenkin kerran starttiviivalla, toivotaan parasta. Maileri-Niclas on osoittautunut kauden mittaan omaavansa hyvän jopa erinomaisen loppurutistuksen ja toivotaan että se toimii myös Lontoossa. Siinä tapaukseesa saamme nähdä häneltä useamman juoksun, jopa finaaliin selviytymistä pidän mahdollisena mikäli vauhdit ja sijoittuminen kiriin lähtiessä on kohdillaan.

Kansallisen tason juoksijoille kisoja on etenkin pm-kisojen muodossa tarjolla sekä maantiehölkkiä yms. joissa voi testata vauhtivarantojaan. Elokuu tullee olemaan moneen vuoteen paras kuukausi kun Kalevalaiset ovat vasta kuun lopulla ja nuorten SM-kisat eri ikäluokille ajoittuvat myös elokuulle. Onhan se mukava katsella tilastoja syyspimeellä jos ne osoittavat että laji on menossa parempaan suuntaan. Olen monen "taviksen" kanssa keskustellut yleisurheilun tilasta ja lähes kaikkia kiinnostaa juoksu, etenkin keski- ja pitkänmatkan juoksu ovat sitä mitä halutaan seurata. Toivon toki kaikille yleisurheilijoille menestystä lajeissaan mutta lähimpänä aatoksiani on ilman muuta pitkän matkan juoksut (800m ja sitä pitemmät matkat).




maanantai 2. heinäkuuta 2012

Todistukset

Jaetaan yleensä koulussa, mutta jaan nyt EM-kisoihin osallistuneille Suomalaisurheilijoille.
Pikamatkat:
Eetu Rantala, tyydyttävä, vähän turhaa jäkitystä alkuerässä ja on vielä maksimivauhdeissa tekemistä
Hanna-Maari Latvala, hyvä, kelpo suoritus , harmillisesti just hänen erässä tuuli kääntyi vastaiseksi
Anna Hämäläinen, tyydyttävä+, kelpo suoritus jäi omasta tasostaan melko vähän tiukissa kurveissa
Jonatan Åstrand, hyvä, pääsi kuitenkin välieriin, oli valitettavasti kaukana viime kauden tasostaan, mutta miksi ?..sen kun tietäis..
Ville Wendelin, melkein hyvä...mutta ratarikot on hänelle arkipäivää, ei hyvä vaikka juoksu kulkikin mainiosti niin pitää pysyä radalla...
Ella Räsänen, tyydyttävä, kauden parasta mutta tuossa iässä pitäisi pystyä tekemään ennätyksiä vielä monta vuotta perätysten jos meinaa olla joskus paras...

Nooralotta Neziri, kiitettävä, ennätys on aina ennätys vaikkei sillä jatkoon päässytkään
Elisa Leinonen, kiitettävä, samat kommentit kuin yllä

Joona-Ville Heinä, tyydyttävä, vastatuuleen jäi aikas vähän kauden tasostaan etenkin verrattauna moneen muuhun...

Emma Millard, kiitettävä , ennätys on aina kiitettävä suoritus
Oskari Mörö, hyvä, kauden paras ja toivottavasti löytää vireensä oman ikäisten arvokisoihin
Petteri Monni, hyvä , kauden parasta
Jussi Heikkilä, välttävä, selvisi maaliin asti, mutta selittelyt tekniikkaongelmista heikensivät kokonaisarvosanaa, ois jäänyt kotiin jos ei lajia toistakytä vuotta tehneenä osaa tekniikkaa...

Viestijoukkueet olivat mukana eivätkä selviytyneet jatkoon, jätetään ne ilman arvostelua, miesten pitkän viestin joukkue oli 22-ja 19-sarjalaisia eli siihen nähden ok suoritus.

Keski- ja pitkät matkat
Suvi Selvenius, tyydyttävä, kauden parasta "väärällä" matkalla, toivottavasti saa tulokset paranemaan loppukaudesta
Tommy Granlund, välttävä, kaukana viime kauden tasostaan eikä päässyt missään vaiheessa juoksuun mukaan, kisaturistitasoa

Johanna Lehtinen, heikko/tyydyttävä, vitosen esitys heikko, jos keskeytys on "vain" sitä ettei jaksa ja on itelleen ylivauhdissa niin voi voi...1500lla osoitti että kunto on kuitenkin kohtalainen ja jos ois ollu pari-kolme kasia/mailin kisaa alla niin ois jopa finaliin asti selvinnyt ?
Niclas Sandells, kiitettävä, osoitti välierässään omaavansa mahdollisuudet vaikka mihin ja voitto on aina voitto...vaikkakin alkuerässä. TODELLA harmillista että kompuroi finaalissa itsensä nurin, etenkin kun kaatumisen "aiheutti" Kenialainen joka edusti Turkkia...miksi muualla toimitaan kansalaisuusasioissa eri tavalla ...oishan meilläkin ollu mitaliehdokas Lewis Korir jos tohon mentäisiin mukaan...

Jarkko Järvenpää, välttävä, joutui kovaa paikkaan ja ilmeisesti ei kaikki ollut kohdillaan, sen verta vaikeeta oli meno, arvosana kuitenkin välttäv ottaen huomioon matkan kovuuden, aikas moni ois heittäny pyyhkeen kehään, Jarkko tuli maaliin asti, kunnioitan sitä !

Sandra Eriksson, hyvä, lähes kiitettävä, se arvosana jöi parin kymmenyksen päähän, 9:48 ois oikeuttanut Olympiakisoihin, toivottavasti tekee saman kuin viime vuonna, juoksee itsekseenkin rajan alle, omaa hurjasti potentiaalia, mutta turhan ailahtelevainen "kaikessa"...

Jukka Keskisalo, ei arvosanaa, kuumesairaus esti osallistumisen, Jukan "näköinen" kisa, mutta ei voi mitiä, toki vika tonni tultiin todella kovaa ~2:36 , oiskos pysyny mukana, mahdoton tietää ?

Hypyt
Osku Torro, heikko/välttävä, Ei voi aina syytellä olosuhteita yms. jos epäonnistuu, osoitti olevansa pikkukisojen kaveri , omaa kovan enkan mutta eipä se riitä.
Elina Smolander, välttävä, ekaa kertaa aikuisten kekkereissä, jäi selkeästi tasostaan, mutta ehkä ensi kerralla onnistuu paremmin...

Minna Nikkanen, välttävä, odotusarvot olivat selkeesti kovemmat, mutta ei ole "oppinut" vieläkään kilpailemaan kun on paljon porukkaa ?
Jere Bergius ja Eemeli Salomäki, välttävä, odotin molemmilta 5:50 tasoa vähintäinkin, mutta ois riittänyt 540 finaaliin, ponnettomia esityksiä, turha syytellä olosuhteita jos muut lajitoverit onnistuvat..

Aleksi Tammentie, Kiitettävä, kaveri teki ennätyksensä, finaalipaikkakin oli kohtalaisen lähellä, kuka ois uskonut etukäteen  että hän jää vain12 senttiä finaalipaikasta, aikas harva..
Kristiina Mäkelä, heikko, ei auta vaikka ottikin asenteen kaikki tai ei mitään, tulos ei mitään on heikko vaikka tekis kuinka pitkiä hyppyjä tahansa...

Roni Ollikainen, Kiitettävä, sivusi ennätystään finaalissa ja oli 6. kova kaveri kaiken kaikkiaan !
Tommi Evilä, hyvä, finaalipaikka on kova suoritus, mutta harmillisesti ei onnistunut täysin finaalissa, harmittava yliastuminen ekassa hypyssä..mutta se kuuluu lajiin
Mikko Kivinen, tyydyttävä, perustasoa karsinnassa mutta se ei riitä, pitäis pystyä ennätystasolleen noissa kemuissa, valitettavasti

Heitot
Mikko Kyyrö, tyydyttävä, tasollaan mutta se ei vaan riitä
Sanna Kämäräinen ja Tanja Komulainen, tyydyttävä, kuten edellisessä

Suvi Helin, välttävä, tasollaan mutta miksi kisoissa ?

Sanni Utriainen, hyvä, finaaliin, mutta siellä ei löytynyt potkua, miksei ?
Oona Sormunen, välttävä, ei omalla tasollaan, vaikka kauden pääkisa ?
Teemu Wirkkala, heikko, miksi lähti kokeilemaan ja pilasi Lontoon mahkunsa ?
Tero Pitkämäki, hyvä, finaaliin mutta sitten palasi kauden tasolleen
Ari Mannio, Kiitettävä+, karsinnassa kauden paras ja kisassa pronssia, pelasti tavallaan kisat koko Suomen joukkueen osalta.

Ottelut
Sami Itani, hyvä-, suoriutui urakastaan hyvin vaikkei jostain syystä saanut parantunutta juoksunopeuttaan siirrettyä muihin lajeihin. Nelkku lähestyi oikeaan suuntaan, tekee vielä enkan tänä vuonna yhteispisteissä.
Niina Kelo, suoriutui myös urakastaan ihan kelvollisesti, heitot ovat edelleen kovia mutta juoksunopeus on heikentynyt ja sitä kautta liian moni laji "seurannut" mukana. Kova tyyppi vielä monta vuotta niin halutessaan ,etenkin heitoissa voi kiusata muita kotimaan tyttäriä.

Kaiken kaikkiaan jäi melkoisen valju maku koko kekkereistä. Yleisö ei löytänyt paikalle eikä tullut erityisiä venymisiäkään, pitäiskös oikeesti alkaa miettiä psykologista valmennusta enempi, vai missä vika. Pohjoismaista vain Islanti oli huonompi...herätystä kaivataan mutta mitenkäs se toteutetaan ?