torstai 20. joulukuuta 2012

Joulu

Joulu on jo ovella, niin se tämäkin syksy kääntyi talveksi ja harjoitukset lumessa tarpomiseksi. Ainakin Turussa tilanne on useita viikkoja ollu sellainen, että lumitöiden tekijät eivät ole aktivoituneet. Itseäni se ei sinällänsä haittaa kun omat lenkkivauhtini ovat sitä peräänkuuluttamaani "mummohölkkää".

Vanhempien urheilijoiden vetämämissäni ryhmäharjoituksissa on syksyn aikana käynyt mukavasti porukkaa, sieltä sun täältä on ollut ihmisiä itteään kiusaamassa. Granlundin Tommy on aktiivisesti ollut mukana ja tuonut siinä samassa lisää naiskauneuttakin harjoituksiimme , Puran kaksosten muodossa. Naispuolisista on mukana ollut lisäksi omat valmennettavani Janica ja Jaana sekä melko usein Suvi ja Kaisa.  Kokonaan uusia kavereita ryhmässäni on syksyn myötä tulleet JP Katajisto, merivartion kaveri, päälajinaan  suunnistus sekä seuraan liittynyt Maunu Toivari, toistaiseksi hänen päämatkansa on maraton, mutta nopeutta ja juoksutekniikkaa parantamalla hänellä on mielestäni mahdollisuuksia kohtuullisiin aikoihin ratamatkoillakin.

Miesten ryhmään on tullut vahvistusta seuramme triahtlonien lyöttäydyttyä torstain juoksuharjoituksiimme, ainakin Henrik, Ilkka, Mika ja Arttu on nähty painelevan letkan mukana, kiva homma.Toki myös Antti on edelleen mukana ja onkin kehittynyt mainiosti ainakin voima- ja kimmoisuusominaisuuksien osalta. Nyt kaivataan malttia kokonaisuuteen, se ei tosin ole kovin helppoa urheilulukion myötä mahdollistavalla lisääntyneellä harjoittelumäärällä.  Mielestäni lajirajojen ylittävää harjoittelua tehdään edelleen aivan liian vähän edes seuratasolla. Omassa ryhmässäni on ollut edustajia ainakin seuraavista seuroista eli TuUL, ForsSa, JäppU, TarU, GIF, IK Falken, HKV, HamPo, Rasti-Kurikka, muutamia mainitakseni.

Osa urheilijoista on jo hakeutunut etelän lämpöön, omasta ryhmästäni Antti lähti tänään isänsä kanssa viikoksi loma- ja harjoitusmatkalle Israeliin sekä Matti että Janica lähtevät tapanina tuttuun paikkaan eli Monte Gordoon, siis Portugaliin jossa onkin jo muutamia maajoukkuetason urheilijoita ja lisää sinne menee lähes päivittäin. Siellä on ainakin reilun viikon ollut jo Mäyrä ja oma poikani Joonas, jonka vaimo menee sinne Joulun ja uudenvuoden viettoon kunhan saa syyslukukautensa paketoitua. Tällä kertaa taidan jäädä tänne koto-Suomeen liikuttamaan pikkupoikien ryhmäläisiä sekä itteäni,ehkä kaivan suksetkin esille ja koitan vääntäytyä hiihtämään. Pidän kovasti hiihtämisestä, mutta luontainen laiskuuteni "vaatii" sen, että ladulle on päästävä ~kotiovelta.

Maratonkoululaisten kanssa liikuskellessa tulee väkisinkin pidettyä ittensäkin kunnossa ja harmillisesti kaksi seuraavaa tiistaita ovat juhlapyhiä eli joulupäivä sekä uudenvuodenpäivä ja harjoittelu jää näin omalle kontolle. Uskon toki että aikas moni heistä  (=meistä) ovat motivoituneita ja rutinoituneitakin liikkujia ja ymmärtävät, että ei ole mahdollista pysyä kunnossa saatika kehittyä jos kovin pitkiä taukoja tulee harjoitteluun. Ensi vuodelle voisinkin ottaa urheilullisen tavoitteen eli mikäli muuten saan olla terveenä niin joka viikko on tavoitteenani edetä juosten vähintäin puolimaratonin verran. Se ei ole kova tavoite mutta tarkoittaa kuitenkin että on säännöllisesti liikuskeltava juoksun omaisesti 2-3 kertaa viikossa ja se on jo lähes riittävästi, kun tulee kuitenkin kuntosaliharjoittelua jonkin verran tehtyä sekä jumpat jatkuvat tammikuussa työväenopistolla, joita olen vetänyt syyskaudenkin.

Toivotankin kaikille lajitovereilleni oikein rauhaisaa Joulua sekä tuloksellista vuotta 2013 !