keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Maantie

Ensi viikonloppuna se sitten todella  alkaa ! Eli kestävyysjuoksun ulkokausi, kevät on viikossa tehnyt harpan etiäppäin ja maantien kutsuun on ennakkoon vastannut melkoinen määrä ravureita. Ennakkotietojen mukaan Tuusulan reitti on mutkikas ja mäkinen eli kovakuntoisia suosiva, kuten pitkän matkan juoksu AINA on, joten vähän harmittaa että reitti ei liene nopea. Mitalit saadaan joka tapauksessa jaettua mutta tulostasoa voi taas lajin ilkkujat moittia ? Etenkin ne ketkä katsovat vain tuloksia.
Ennakot meikäläisen silmin:
Miehet =>
1-suosikki on Lewis Korir joka on tietojeni mukaan tänään tullut/tulossa Suomeen pitkältä Kenian leiriltään. Hänellä oli edellisviikolla ruokamyrkytys ja sen takia KArhu-viesti jäi väliin, mutta on kuitenkin lähtökohtaisesti niin paljon muita kovempi, että lienee ylivoimainen, etenkin kun viihtyy mäkisessä maastossa kuten Lidingössä on sen osoittanut.
 Jarkko Järvenpää uskoakseni on kuitenkin 2-suosikki mutta seuraavassa korissa on runsaasti haastajia, Jussi Utriainen osoitti olevansa edelleen varteenotettava tekijä ja tullee olemaan korkealla tuloksissa mäkisen maaston(kin) ansiosta. Mitalin syrjässä ja pisteille onkin tunkua, viime vuonna Willy oli aivan kylmissään ja ruosteessa mutta huhujen mukaan on nyt talvehtinut mainiosti, riittääkös se puolikkaalle jää nähtäväksi. Onneksi juoksijoita riittää ja seuraavat herrat tulevat taistelemaan kovasti ja toivottavasti osoittavat että harjoittelu on kannattanut ulkomaita myöten, eritoten nostan esiin Henri Mannisen ja AP Niinistön, molemmat ovat tiellä parhaimmillaan. Ei kuitenkaan sovi unohtaa viime vuoden mitalisteja Miika Takalaa eikä Aki Nummelaakaan. Nuoresta kaartista Oskari Pennanen sekä Tommi Hytönen ovat myös osoittaneet viihtyvänsä tiellä kuten "vanhat" veljekset eli Jaakko ja Jukka Kero. Listoilla on paljon nimiä kuten Obed ja jos hän on harjoitellut niin lienee kärkipäässä. Harmi ettei hyvään kuntoon päässyt Mårten Boström ole mukana listoilla. Sen sijaan listoilla on mielenkiintoinen nimi eli Miro Laurila, toivottavasti hän myös on mukana ja kunnossa. Marko Tuokko on tekemässä vahvaa paluuta ja myös Matti Rauma on talvehtinut mainiosti eli miesten kisa tulee olemaan mielenkiintoinen todellakin.

Naisten sarjaankin on ilmoittautunut runsaasti raastajattaria ja talven sekä aiempien tulosten valossa ovat suosikkejani 1-korissa LAura Markovaara, Eeva Sajanti, Suvi Miettinen, Elina Lindgren, Minna Haka-Risku, Minna Nummela, Nina Chydenius sekä jokerina triahtlonin puolelta soppaa hämmentävä Kaisa Lehtonen, hänen voimansa uskoakseni ovat avuksi raskaalla reitillä ja voi olla monelle yllätys kun hän pokkaa mitalin. Kaikki muutkin saavat yllättää, mutta tuskin aivan mitaleille asti sentään. Hemminkin kaksoset ovat aina varmoja, mutta en usko että aivan kärkeen asti heidän vauhtinsa riittää. Harmillisesti listoilla ei näy Johanna Peiposta joka viime vuonna osoitti olevansa pitkän matkan menijä, liekö vaivoja vai mikä lie. Mitalit jaetaan kuitenkin osallistujien kesken ja mielenkiintoinen otatus on jälleen luvassa.

Nuorten (19-sarja) miesten kisa tullee olemaan myös mielenkiintoinen. Uskoakseni kärjessä viilettävät ainakin seuraavat pojankoltiaiset eli Henrik Goesch, Samuel Rautiainen, Måns Vikström, Janne Niemi, Vesa Linnainmaa sekä Markus Kyrölä. Tämän ikäisissä voi toki tulla ylläreitäkin, mutta sehän vain lisäisi mielenkiintoa. Kuitenkin mukana on jo mitalisteja jotka ovat viihtyneet tiellä ja pitkillä matkoilla aiemminkin.

Nuorten (19-sarja) naisten kisassa ei ole kuin yksi suosikki eli Oona Kettunen, myös hiihdossa mitaloitu kestokone. Toki haastaja löytyy läheltä eli harjoitus- ja seurakaveri Minttu Hukka. Toivon mukaan myös muutama muu osoittaa kuntonsa ja taistelee mitaleista kuten Iida Haataja sekä selkeästi talven aikana kehittynyt Emma Hyyppä. Missäs iskussa on Saara Nikander, toivotaan että vaikeudet ovat ohi ja uusi paluu on tosiasia.

Nuorimpien (17) kollien listoilla on paljon itellekin "outoja" nimiä, mutta se ei tarkoita etteikös he olisi varteenotettavia tekijöitä. Ykköskorissa ei ole Karhu-viestin jälkeen kuin yksi nimi = Topi Raitanen. Kakkoseen nostan Antti Ihamäen, Samu Mikkosen, Vili Holopaisen, Pekka Antikaisen ja Robin Ryynäsen. Harmikseni en löytänyt listoilta Jiri Karjalaista joka jo viime vuonna oli suht' korkealla, no toivotaan että vaivat eivät vaikeuta kesäkautta kuitenkaan. Hyvä kisa luvassa !

Nuorimpien (17) tyttöjen ainut suosikki on mielestäni Satu Kähkönen, mutta muut voivat osoittaa minun olevan väärässä (jälleen...). Listoilla on kuitenkin potentiaalisia kuten Julia Korpela, Johanna Halonen, Silja Meronen ja oikeastaan kaikki muutkin ilmoittautuneet, eli tämän ikäisissä kehittyminen voi olla melkoista ja uudet nimet nousevat esiin. Iloista ilmettä kisaan tuo ainakin Taika Nummi. Tsemppiä kaikille jotka ovat mukana. Nähdään Tuusulassa !