maanantai 21. lokakuuta 2013

OHI ON

Eli ohi on Valmennettavieni osalta kausi 2013.

Päätös oli mieluisa eli Matti RAuma teki enkkansa maratonilla, Amsterdamissa ..aika oli 2:28,28, hieman se jäi tavoitteesta joka siis oli mun asettama 3:30/km. Nyt km-vauhdiksi tuli 3:31,1 eli varsin lähelle arvioin hänen tuloskuntonsa. Tärkeintä oli kuitenkin onnistua ja ennätysparannus oli ~5 minsaa, hienoa !
Maraton on arvoituksellinen ja muuttuvia tekijöitä paljon, onneksi nyt ¨kaikki meni kohilleen. Ehkä tärkein tekijä oli siinä, ettei kevennetty liikoja ja viimeiset pari kuukautta keskityttiin maratonharjoitteluun, jossa suurena apuna harjoituksisa on ollut Thjis Feuth. Kyllä yhteisharjoituksilla on voimaa kun on kyse pitkistä ja/tai kovista harjoituksista. Toivottavasti hän jatkossakin on ryhmäni mukana. Amsterdamissa oli myös JAnica Mäkelä ja hänkin onnnistui kelvollisesti eli tekikin ennätyksensä puolikkaalla ajan ollessa 1:21,40. Ehkä siinäkin vähän jäätiin tavoitteesta, mutta taustatekijät huomioiden tulos oli ok, enkka on kuitenkin aina hyvä asia. Nyt palautellaan tovi ja istutaan sitten alas ja mietitään mites kohti ens kesää mennään. Toivottavasti Janican vaivat ovat nyt ohitse ja päästäisiin takaisin perustekemisen pariin eli kimmokestävyys- ja juoksuharjoituksiin ja voitaisiin vesielementti jättää vähän vähemmälle ?

Muu porukka on jo aloitellut uuteen kauteen valmistautumisen ja perusrungolla jatketaan, maanantaisin kimmoisuus+nopeus, torstaina vetoloita (170m, 500m tai 1000m) siis yhteisharjoitusten puitteissa ja useimmilla tiistaisin reipasta, keskiviikkoisin puolipitkä ja perjantaina palauttavaa, lauantaina vauhtikestävyysharjoitus ja sunnuntaina pitkä lenkura. Määrät ja vauhdit ovat jokaisella omien kykyjen puitteissa, kuitenkin siten, että kevättä kohti vauhdit nousisivat. Ryhmä on pieni, mutta Katri Lindeqvist (Suunnistaja) tuli äitiyslomalta takaisin ja oli tänään kiva havaita että ominaisuudet ovat suht' hyvällä mallilla kunhan saa vähän määrää alle niin eiköhän taas ole kulku päällä. Maunu Toivari juoksi Berliininissä muutama viikko sitten maratonin ja varsinainen harjoittelu alkoi tänään, ens kauden tavoitteena on "alimatkojen" ennätysten murskaaminen ja maraton saa odottaa. Saku Lehikoinen on terveenä ja innokkaana , vaikka kausi tavallaan vähän kakspiippuine  olikin, halli-SM-mitali, viestit mainiosti ja enkat radalla, mutta jotenkin rataharjoituksista palautuminen ei vielä toiminut eikä vauhtien kanssa osattu olla oikein "hajulla", liika innostuneisuus vei juntturaan ja juoksun ilo katosi, toivottavasti niistä opimme ja ens kausi on "loistoa" . Antti Uusitupa (triahtlon) ajauti jo keväällä lukion aamuharjoitusten ja mun iltaharjoitusten seurauksena ylirasitustilaan ja kesä meni ohi...toivottavasti nyt sais riittävästi peruskestävyysharjoituksia, ettei kaikki ois vain tehollisia...siinä on vaaransa, kuten on havaittu. Hallanheimon Kari "hylkäsi" kesällä minun opit ja jatkaa toisaalla, toivotan hänelle onnea. Samoin teki tavallaan välivuoden jälkeen Sanni Klemelä joka asettui pääkaupunkiseudulle ja etsiskelee valmentajaa, intoa ja kykyä varmasti hänellä on, toivotan parasta. Miettisen Suvi on edelleen ryhmän mukana, mutta valmennusvastuun kantaa isä-Pekka, minä olen vain paikallistason tukihenkilö. Hänellä on potentiaalia ja toivon että vähän malttia niin jo ens vuonna mahkut vaikka EM-kisoihin, jos uskaltautuu maratonille !
ps. ryhmän mukana on ollut lisäksi eräs nuori nainen, mutta ootellaan vielä tovi jotta näen onkos hänellä kykyä ja halua jatkaa kohti huipputasoa, jolla hän on jo ollut aiemmin.

Omat liikkumiset ovat jatkuneet mukavasti ~maratonin verran viikossa hölkännyt ja sen lisäksi vedän työväenopistolla jumppia , maanantai aamulla 2 tuntia, keskiviikkoaamulla samoin 2 kuten myös keskiviikkoiltana 2 tuntia. Yleensä tiistaisin ja torstaisin lenkit porukalla, joista toinen vähän vauhdikkaampaa ja sen lisäki pyhänä pitkä lenkki vähintäin 100  minsaa...ja perjantaisin yleensä kevyt , lyhyehkö oma lenkura. Siinähän sitä. Hyvää syksyn odotusta kaikille.