perjantai 10. tammikuuta 2014

UUSI VUOSI

Vanhat kujeet on tuttu sanonta monelle. Tälläkin kertaa se pitää paikkansa. Ohjelmani jatkuu tutuntyyppisesti ja urheilijat harjoittelevat tällä hetkellä siten, että osa on etelän leirillä ja hakevat vaihtelua ja lämpöä. Toki Suomen Turussa on tähän asti ollut mainiot kelit juoksemiseen ainakin alusta on ollut lähes koko ajan sulana. Vetoharjoitukset on pystytty pitämään ulkosalla, mikä on mainio asia jalkojen kannalta ja samalla olen itse voinut osallistua harjoituksiin juosten mukana, toki omilla vauhdeillani. Omat vauhdit eivät ole sitä tasoa että sisällä kehtais ees yrittää esittää juoksijaa...

Uudenvuoden juoksussa Liedossa oli mukana Maunu , joka vetikin kelvollisesti 11km 3:19 km-vauhdilla ja olihan mukana myös suunnistaja ; Jere Sipponen  sekä Salosen Jaana että Uusituvan Antti. Jerellä vatsa ei oikein ollut yhteistyökykyinen mutta kuitenkin kelpo harjoituksen sai tehtyä kisanumero rintapielessä . Jaana teki kelpo tuloksen ja omaisi eväitä hyviinkin tuloksiin, kunhan selkäjutut saa kuriin ja mietintään mikäs on tavoite ja ajankäytölliset mahkut ?..Antin vauhti oli ihan kelvollista ja  hän jatkaa triahtlonin parissa ja vaikuttaa että uintiharjoitukset kiinnostavat enempi kuin juokseminen, mikä on tietysti tärkeä taito kyseisessä lajissa. Kuitenkin näkisin, että juoksemista tulisi tehdä selkeesti enempi koska hapenotto ja aerobisen kunnon kehittäminen ei uinnilla parane riittävän kovalle tasolle. Mutta valintojahan nämä(kin) ovat. Tärkeää tehdä asioita joista pitää ja uskoo auttavan itseä parempiin tuloksiin.  . Liedossa oli mukana myös pari naispuolista "hölkkäklubilaistani", molemmat suoriutuivat lyhemmästä (5.5km) matkasta ~juosten, en olisi pysynyt "edes" heidän vauhdeissa mukana.´

Portugalista on kuulunut positiivisia asioita, sekä määrien että tehojen suhteen. Matti mätki reilut 200 kilsaa viime viikolla ja osallistui myös FAron katujuoksuun, kelvollisesti suoriutuen. Janican määrät ovat olleet taustat huomioiden kelvollisia ja tärkeintä että vauhdit alkavat olla sitä tasoa kuin ne ovat olleet aiemminkin. Parhaana asiana tietysti Faron katujuoksun voitto naisten sarjassa ja muutenkin vauhdikkaat harjoitukset alkavat olla "arkea".

Hallikausikin saatiin käynnistettyä ja Maunu teki kelpo suorituksen kolmosella eli enkka parani kymmenisen sekuntia viime kesään verraten. Saku oli puoliväliin asti pupuna ja teki tarkkaa työtä ja sai samalla kelpo harjoituksen itselleen. Jere avasi yleisurheilu-uransa ja uskon että hän parantaa juoksuaan kunhan tottuu vähän enempi määrän tekemiseen ja saa keskivartalolihakset kuntoon.

Oma kuntoiluni on asettunut mukavaan uomaan eli lenkkeilyä 4-5 kertaa viikossa, tiistaisin maratonkoulu,torstaisin "vetoja" ja pyhäsin pitkä lenkura, joka on nyt kuusi kertaa peräkkäin ollut vähintäin puolimaratonin mittainen. Lisäksi olen tehnyt lähimettissä hölkäten viikottain pari lenkkiä, on ollut siihen oivat kelit ! Olen lisäksi itselleni luvannut tehdä ~pari kertaa viikossa jotain punttien kanssa ja ensi viikollahan alkaa myös jumpat joita pidän työväenopiston nimiin 6 tuntia viikossa. Jos talvi tästä iskee niin sitten on harkinnassa myös hiihtolenkuroitten mukaan ottaminen , hiihto on mainiota liikuntaa kokonaisvaltaiseti.

Toivotaan, että kaikki säilyvät terveinä, se on kuitenkin olennaisesti merkittävä asia jos on tarkoitus kehittyä olkoon kyseessä sitten kuntoilija tai kilpaurheilija. Hyvää ja tuloksellista vuotta 2014 !