lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kevättä ?

On jo rinnassa kun aurinko paistelee ja lämpötila on pysyvästi ? plussan puolella. Lunta ei Turussa ole oikeastaan koko talvena ollutkaan. Siitä huolimatta valmennettavistani Jere, Antti sekä Janica ja Matti ovat leireilleet ulkomailla jopa useasti. Antti on ollut matkassa isänsä kanssa ja Jere lähinnä suunnistusporukassa.
 J & M lähtivät viime kuun lopulla korkean paikan leirille Amerikkaan asti, siellä paikkana on Flaggstaff, Arizonassa, leiripaikka sijaitsee n. 2100 metrin korkeudessa. Molemmat ovat aiemminkin käyneet siellä ja tuntevat/tietävät miten korkealla tulee menetellä. Toivottavasti hyöty näkyy jo kevään tuloksissa, Janicahan lähti tällä kerralla hallikolmosen ennätys mukanaan, joten toivoakseni nyt menee paremmin kuin v.2012 jolloin ei oikein mikään mennyt niin kuin piti.

Kotimaassakin jatketaan harjoituksia ja Saku sekä Maunu ovatkin hyvässä kunnossa, samoin eräs uusi kaveri joka haluaa kokeilla kilpajuoksemista enempi kuin vain kuntoilijana, hienoa että tuollaisia vielä löytyy. Miettis-Suvi, Pesolan Heikki sekä Bruni näyttäytyvät toisinaan harjoituksissani kuten myös lääkäripariskunta Thjis Feuth-Eeva Sajanti. Torstaiharjoituksissa on lisäksi ollut mukavasti seuramme triahtlonisteja ja ulkoporukassa omia "hölkkäklubilaisia", parhaimmillaan ulkona yhteisharjoituksissa oli yli 20 kun kilpaurheilijat sekä kuntoilijat tekivät yhdessä.

Oma liikkumiseni on melkoista, sillä vedän työväenopiston nimissä jumppia 8 eri tuntia viikossa ja sen lisäksi tiistai-iltaisin maratonkoulu, torstaisin noi "klubin" vedot ja yleensä perjantaiaamuisin puntti tai kevyt jumppa. Lauantaisin usein kevyt hölkkäily, tänään lähimettässä ! ja pyhäisin "klubilaisten" kanssa pitkää lenkuraa Ruissalossa. On kyllä mukavaa kun saa tehdä sellaista mistä todella pitää, ei vois eläkeläisen ajankäyttö olla mielekkäämpää ?

Kilpa- ja huippu-urheilua seuraan laidasta laitaan, mutta jotenkin ei autourheilu eikä oikein jääkiekkokaan kiinnosta, ehkä niiden ylivallasta mediassa johtuen ?. On ollut hieno nähdä että suomalaisilla on vielä kestävyyttä, ala' Iivo Niskanen sekä yhdistetyn puolella on nousemassa kovalle tasolle Ilkka Herola. Huippuna talvikaudella tietysti Jauhojärven ja Iivon parisprintin olympiakulta, sprinttisanan käyttäminen on jopa hieman huvittavaa, kun kyseessää on raaka kestävyyslaji. Eikä naisten viestimitaliakaan ole syytä vähätellä, parispsrintti oli sekin mukavaa kateltavaa, mutta norksien ylivoima vei siitä "ilon" seurata.

Hallikauden perusteella odotan mielenkiinnolla etenkin naisten estejuoksun tason nousua , mahdollisuudet jopa sellaiset että "Joudutaan" karsimaan EM-kisoihin, joihin raja on 9:55. Mikäli kaikki menee hyvin ja porukat säilyvät ehjinä niin rajan saavuttaminen on mahdollista monille etunenässä Sandralle, Oonalle, Johannalle, Camillalle, Janicalle, Minnille, Mintulle, sekä vielä Viiville, Emmalle sekä Sofielle. Uusiakin saa tulla mukaan listalle, mutta toikin porukka laittanee listaukset top-10 osalta uusiksi. Mielenkiintoista odotella kesää tuonkin takia.

Miesten puolella tuli harmittava ilmoitus, jossa Niclas "heitti" pyyhkeen kehään EM-kisojen suhteen. Toivottavasti muut säilyvät terveinä ja pääsevät sille tasolle jotta myös mieskestävyysjuoksijoita nähtäisiin EM-kisoissa. Lähinnä paikkaa on pikapaluun tehnyt Keskisalo ja toivottavasti Ukonmaanaho palaa omalle tasolleen ja on mukana toistamiseen EM-kisoissa. Pitemmillä matkoilla tarvitaan selkeitä kehitysaskeleita jotta paikka kisoihin aukeaisi, uskon ja toivon että etenkin kympillä nähtäisiin Tuomas ja Jarkko, tai ainakin toinen. Maratonilla on vielä näytön paikkoja ja uskon että Hena murtautuu kisoihin, muutkin saavat sinne lähteä, mutta sopivan kisan löytäminen on maratonilla hankalampaa kuin monella muulla matkalla. Myös SUL:n arvostus maratoonareita kohtaan on erikoinen, kun kilpakävelijät ovat aivan yhtä kaukana kärjestä, mutta ovat silti vakiokalustoa kisoissa, ja maratoonareille asetetaan kovia rajoja, kyllähän tielle mahtuisi eikä se olisi keneltäkään pois ?

Pitäkää itsenne ehjinä ja muutenkin terveinä, se on melkoisen tärkeää jos on tarkoitus kehittyä.