sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kesä

On kerinnyt jo puoliväliin. Urheilijat ovat suoriutuneet kesästä kivasti. Valitettavasti itse olen laiskistunut ja vähentänyt tänne kirjoittamista, se ei onneksi tarkoita sitä, että valmennus olisi "vähentynyt". Tärkeää on, että olen urheilijoiden seurassa ja tukena kun he sitä tarvitsevat eli ensisijaisesti harjoitukissa, kisoissa juoksija on aina yksin ?

Tuloksellisesti oikeastaan jokainen on onnistunut, Janica, Matti ja Maunu ovat olleet ennätysten tekijöinä. Sakun kanssa tarkoituksella tehty eri lailla kuin viime vuonna jolloin kesän paras tuli ekassa startissa. Myös Brunila on "turvautunut" jälleen minuun ainakin ollaan keskusteltu usein mitä mielestäni kannattaisi tehdä, kiva juttu. Myös muutamat muut ovat olleet yhteydessä ja olen koittanut neuvoa miten harjoitella ja heidän tulokset ovat mielestäni menneet mainiosti eteenpäin. Näissä tapauksissa en koe olevani valmentaja vaan enemminkin tukihenkilö.

Omat lenkkeilyt ovat edenneet peruskaavan mukaisesti, sillä erolla että olin jopa lappu rinnassa kun "klubilaiset" pyysivät jänöksi puolikkaalle. Pystyin pitämään sellaista rytmiä, että molemmat (naiset) pääsivät tavoitteeseen eli puolimaraton alle 2 tunnin. Lupasin myös koko maralle jänöksi mikäli he ovat ensi keväänä valmiita alittamaan 4 tuntia, sen kauempaa en halua tiestöllä viipyä.

Tärkeimmät kisat urheilijoilla ei ole vielä olleet tällä kaudella, Kalevan Kisat ovat ~kolmen viikon kuluttua ja ne antavat suuntaan siihen miten loppukesän kisoihin painostetaan, toivottavasti maaottelu on ainakin jonkun ohjelmassa.

Junnujen (2001-2002 syntyneet pojat) kanssa ollaan taasen tilanteessa että on syksyllä istuttava lasten ja heidän vanhempiensa kanssa ns. alas ja keskusteltava miten jatketaan. Olen ollut touhussa mukana niin kauan, etten viitsisi enää jatkaa mikäli pojat eivät halua kilpaurheilla tosissaan, leikin aika on ohi.

Tuloksellista kesää odotellessa. Kisoja on vielä runsaasti !