lauantai 24. joulukuuta 2011

Leireilyä

On se aika vuodesta kun kestävyysjuoksijat hakeavat lämpöä ja pitoa tossun alle. Tänä syksynä on kotimaassakin ollut melkoisen pitävää alustaa tarjolla mutta pimeyttä ja sadetta on myös riittänyt melkoisesti. Aurinkoon lähteminen on monelle myös henkisen vireystilan nostamista ja sitä ei pidä vähätellä.
Muutamat Suomalaiset ovat jo lähteneet Etelä-Afrikan "potsiin" jossa on lämpöä mukavasti ja kuulemma aurinkoa sekö nurmikenttää tarjolla. Toinen ryhmä lähtee heti Joulun jälkeen mutta menevät korkealle eli Dulleen, mukana matkassa on myös omista valmennettavistani Janica sekä hieman myöhemmin sinne matkustaa myös Matti, molemmille korkeanpaikan harjoittelu on uusi kokemus. Paikan päällä on kuitenkin kokeneita leireilijöitä sekä Ismo koutsina jolla on tietoa miten siellä pitää harjoitella. Toivottavasti he hyötyvät leiristä , sillä kaikille se ei jostain syystä sovi.

Itse lähden heti Joulun jälkeen pariksi viikoksi tuttuun Portugalin Monte Gordoon. Siellä on runsaasti maajoukkuetason juoksijoita sekä myös NEM-ryhmäläisiä, tarkoitus on yrittää auttaa kaikkia parhaalla mahdollisella tavalla. Olen valmis kellottamaan ja vaikka pyöräilemään sekä myös pitämään lihaskunto-, liikkuvuus- ja voimaharjoituksia kaikille jotka siihen ovat halukkaita. Kaikille niistä on hyötyä mutta ei liene tarpeen sekoittaa omia toimivia harjoitusmetodeita vaan ottaa hyöty irti lähinnä parempien olosuhteiden kautta. Omista valmennettavistani paikalla ovat Sanni ja Joonas ja molemmat ovat "puoliksi" Portugalilaisia sillä sen verran usein ovat siellä leireilleet. Suuri osa porukasta osallistunee myös Faron katujuoksuun joka on 7.1.2012, matkaksi on tällä kertaa ilmoitettu 6,3km mutta se on vain etukäteisilmoitus, matka selviää yleensä vasta paikan päällä.

Toivotan kaikille kotimaisille raastajille oikein hyvää Joulua ja menestyksellistä sekä tuloksellista vuotta 2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti