maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kisailua

Kesä on juoksijan parasta aikaa ja kisat on se minkä takia harjoitellaan. Suomen suvi ei ole ollut parasta mahdollista kelien suhteen, mutta sille emme voi tietenkään mitään.

SM-viestit olivat Porissa ja taso oli etenkin miesten pitkissä viesteissä parempi kuin moneen vuoteen. "Oman" porukan jääminen 4x800lla neljänneksi ajalla joka edellisvuosina ois riittänyt jopa voittoon ei siksi harmita niin paljoa . Vielä kun naispuoliset juoksijamme onnistuivat nappaamaan hopeaa 4x800 m:llä niin lauantai oli onnistunut. Sunnuntaina meillä olikin laittaa viivalle peräti kaksi kelvollista joukkuetta miesten 4x1500m:lle. Kun vielä oli tiedossa ettei N Sandells oli mukana Falkenin joukkueessa niin uskoimme voiton olevan mahdollinen. Etukäteen miteleille ounastelin edellä olevien lisäksi olevan mahdollisuuksia myös JKU:lla sekä Lahdella, mutta kun Lahdelta  jäi pois O Kekki niin mahdollisuudet menivät siinä samalla.

Laatimamme (Joonas + minä) taktiikka onnistuikin täydellisesti ja kun pojalla oli kulku päällä niin avausosuudella syntyi jo niin reilu ero että loppu oli vain juoksentelua. Kun seuraavina kapulaa kuljettivat Lewis, Rambe ja Willy niin voitto tuli kelvollisella ajalla 15:47,5 mikä oli vain pari sekkaa hitaampi kuin Falkenin viime vuoden tulos. Falken otti hopeaa ja pronssille nousi yllättäen ?SSU...kun JKU pudotti kapulan jossain vaiheessa ja menetti samalla arvokkaita sekunteja. Meidän kakkosjoukkue taisteli myös kelvollisesti ja tulivat maaliin sijalla 7. jääden alle 10 sekuntia pronssista. Mikäli olisimme tavoitelleet kahta mitalia niin olisi pienellä kokoonpanomuutoksella se ollut hyvinkin mahdollinen...mutta kilpaurheilussa voitto on se "tärkein" asia ja siksi ei hajautettu juoksijoita vaan tilastollisesti parhaat olivat 1-joukkueessa.

Eliittikisat jatkuivat viestien jälkeen ja kesäkelit eivät suosineet juoksijoita. Tuuli ja/tai sade vaikeuttivat tulosten tekoa sekä Lappeenrannassa että Kuortaneella. Toivottavasti ensi viikolla kun Turussa on tilastopaja ja 1500m niin kelit ovat suotuisat ja vauhdit kohdillaan, alustavasti hyvä kisa luvassa "2-ketjulaisille", tervetuloa mukaan.

Myös Olympiakisat kolkuttavat , mutta siellä on etukäteen hurja taso ja kauden parhaan tuloksen tekemällä voi olla Suomalaiset tyytyväisiä suorituksiinsa. Leena ja Jussi ovat maratoonilla mukana sekä Sandra ja Jukka esteissä, onnistumista vaaditaan estemenijöiltä mikäli ovat toisenkin kerran starttiviivalla, toivotaan parasta. Maileri-Niclas on osoittautunut kauden mittaan omaavansa hyvän jopa erinomaisen loppurutistuksen ja toivotaan että se toimii myös Lontoossa. Siinä tapaukseesa saamme nähdä häneltä useamman juoksun, jopa finaaliin selviytymistä pidän mahdollisena mikäli vauhdit ja sijoittuminen kiriin lähtiessä on kohdillaan.

Kansallisen tason juoksijoille kisoja on etenkin pm-kisojen muodossa tarjolla sekä maantiehölkkiä yms. joissa voi testata vauhtivarantojaan. Elokuu tullee olemaan moneen vuoteen paras kuukausi kun Kalevalaiset ovat vasta kuun lopulla ja nuorten SM-kisat eri ikäluokille ajoittuvat myös elokuulle. Onhan se mukava katsella tilastoja syyspimeellä jos ne osoittavat että laji on menossa parempaan suuntaan. Olen monen "taviksen" kanssa keskustellut yleisurheilun tilasta ja lähes kaikkia kiinnostaa juoksu, etenkin keski- ja pitkänmatkan juoksu ovat sitä mitä halutaan seurata. Toivon toki kaikille yleisurheilijoille menestystä lajeissaan mutta lähimpänä aatoksiani on ilman muuta pitkän matkan juoksut (800m ja sitä pitemmät matkat).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti