keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Marathon !

Otsikon mukainen asia on ollut monella tavalla esillä viime aikoina. Ensimmäisenä haluan onnitella Johanna Kykyriä mainiosta suorituksesta Firenzen maratonilla vain muutamaa viikkoa SM- maratonin jälkeen ! On hienoa, että jotkut valitsevat lajeista kovimman. Onnea myös Henalle siitä, että suoriutui kuningasmatkasta kelvollisesti. Noista on hyvä jatkaa etiäppäin.
Toinen merkittävä asia maratonin suhteen on se, että meidän seuran tiloissa on alkanut jälleen maratonkoulu. Koulun oppilaat ovat erittäin motivoituneita sekä hyväkuntoista porukkaa. Taitaa tällä kertaa luonnostaan käydä niin, että olen rehtorin ominaisuudessa samalla peräpään valvojana lenkeillä. Osallistujia on peräti 47 eli kertoo siitä että ihmiset ovat valmiita laittamaan itsensä likoon ja haluavat kehittää fyysistä suorituskykyään, hienoa ! Toivottavasti pystyn heitä siinä asiassa auttamaan, ainakin alussa vaikuttaa siltä että vaikka ovatkin suht hyväkuntoista porukkaa niin kevyen, rauhallisen juoksuvauhdin iskostamisessa heidän ajatteluunsa on vielä paljon tehtävää. Pohjat on kuitenkin tehtävä rauhallisella jonnin joutavalla jolkuttelulla, siinä on haastetta kerrakseen.
Kolmas maratoniin liittyvä asia on viime viikkoinen Japanin matkani. Japanilaiset ovat hurahtaneet maratonin saloihin ja heille se on arvostuksessaan ykkösasioita, mahtava homma ! sain kunnian olla Suomen joukkueen valmentajan ominaisuudessa maailman hienoimmassa maraton-viesti-tapahtumassa eli maajoukkueiden Ekiden-viestissä. Joukkueessa juoksivat 5km/Joonas Harjamäki/14:51, 5km/Minna Nummela/17:23, 10km/Jarkko Järvenpää/30:10, 5km/Minnamaria Kangas/17:44, 10km/Jussi Utriainen/30:59 sekä ankkurina 7,195km/Suvi Miettinen/25:22. Joukkue sijoittui 15 joukkueen kisassa sijalle 13. Varajuoksijoina olivat Aki Nummela ja Kaisa Tyni jotka osallistuivat kannustusjuoksijoina lasten juoksutapahtumaan, ratatonnin osalta. Joukkueen johtajana toimi Tommy Ekblom  ja lihashuollosta vastasi Viinasen Tapsa. Tapahtuma oli käsittämättömän suuri ottaen huomioon joukkueiden määrän, järjestelyt olivat todella massiiviset ja meidät otettiin vastaan juhlallisesti ja kaikki oli huomioitu, jopa se että jollain ei ole rahaa niin saimme heti käteen 1o tuhatta yeniä jokainen, jotta voi ostaa tuliaisia. (reilut 100 egeä !). Tämän lisäksi matkat, majoitukset ja ruokailut olivat hoidettu mallikkaasti. Ruokailuissa oli mahdollista valita Japanilaisen, Kiinalaisen tai Eurooppalaisen pöydän antimista sekä jälkiruokapöydäsn antimista myös. Sushi oli mainiota ja sitä tulikin nautittua viikon aikana varmaan enempi kuin tähän mennessä yhteensä. Tapahtuman laajuutta ja järjestelykoneiston suuruutta ei voi käsittää muuta kuin osallistumalla tapahtumaan. Olen todella vaikuttunut Japanilaisten asenteesta maratonjuoksua kohtaan. Tämän reissun avulla jaksaa taas puurtaa rakkaan lajin eli juoksemisen parissa ihan eri tavalla, kiito matkaseuralaisilleni, mukava ,vaikkakin raskas matka, on  ikuisesti muistoissani.

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs Suomalaiset ovat varmaan ainoa kansakunta jossa kateus ajaa kiimankin ohi ! eli kommentoin SUL:n keskustelupalstalla ollutta kommenttia blogini teksistä, voi voi sentään kun nimimerkki DObbe on sairaan kateellinen !...jos ei ole muuta asiaa kuin huutomerkin ! välilyönneistä !

    VastaaPoista
  2. Dobbe on niellyt seipään!

    -Hell

    VastaaPoista