maanantai 6. toukokuuta 2013

SM-maastot

Järjestetään perinteisesti äitienpäivänä ja tänä vuonna paikkana on Vantaan Hakunila. Käsitykseni mukaan rata on "Hyvä" maastojuoksurata, vaihtelevaa alustaa ja sopivasti myös mäkiä joten kovat ovat kovia tälläkin kerralla. Osanottajalistat lienevät vielä hieman keskeneräiset, mutta käyn hieman ennakkoa sen perusteella miten nimiä on listoilla...

Miehet 12 km
Ainoana suosikkina on Lewis Korir. Harmillisesti useat ovat ilmoittautuneet molemmille matkoille ja täyttä varmuutta matkavalinnoista ei oikein ole. Uskoakseni mitalit ja pistesijat menevät seuraavalle porukalle, eli suunnistajataustaiset ovat kovia, Mårten Boström, Jere Pajunen, Lasse Suonpää, Jani Lakanen...mutta toivon kuitenkin, että juoksijat ovat heitä kiusaamassa eli Jussi Utrianen, Jarkko Järvenpää, Henri Manninen, Miika Takala , Obed Kipkurui sekä Willy Rotich jos tälle matkalle lähtee. Mustana hevosena nostan esille Marko Tuokon sekä Antti-Pekka Niinistön. Kaikki muutkin saavat osoittaa minun olevani jälleen kerran väärässä.

Miehet 4km
Tälläkin matkalla ainoana suosikkina on Lewis Korir. Kisa on toivottavasti kuitenkin tiukka hänen takanaan ja siellä nähtäneen Willy Rotich, Joonas Harjamäki, Jarkko Järvenpää, Henri Manninen, Jussi Utriainen, Mårten Boström, Aki Nummela, AP Niinistö ja uskoakseni hallikolosen mestari Ilari Piipponen on myös korkealla ja miksei myös Riku Marttinen ja toivottavasti Janne Ukonmaanaho, hän on kuitenkin mainio maastoissa jos on kunnossa...mielenkiintoista nähdä missä kunnossa viivalle ilmestyy Miro Laurila ja Rami Tuokolla on myös mahdollisuus nousta korkeallekin listoilla. Onkohan Tuomo Salonen viivalla, nimi on listoilla ?...ja edelleen kaikki nimeltä mainitsemattomat saavat yllättää ja "tarkoituksella" jätin muutaman nimen mainitsematta, osallistujalistat löytyvät kilpailukalenterista.

Naiset 6km
Toistaiseksi listoilla ei näy "mitalikolmikon" nimiä eli nähdäkseni 3 kovinta jos ovat mukana ovat Sandra Eriksson, Johanna Lehtinen sekä Annemari Sandell-Hyvärinen. Toivotaan että ovat mukana, mutta pahaa pelkään etteivät ole. Tämän jälkeen on paljon hyviä juoksijoita jotka taistelevat sijoituksista ja jopa mitaleista. Maastoissa aina parhaimmillaan on Katarina Skräddar sekä iso liuta muita raastajattaria, joista nostan esille ainakin nimet Kaisa Lehtonen, Elina Lindgren, Laura Markovaara, Minna Nummela, Mira Tuominen, Nina Chydenius, Kaisa Tyni  sekä tiemestaruuden voittanut Suvi Miettinen. Lähtökohtaisest tulossa kova ja laadukas startti, hyvä niin.

Miehet 22, 6km
Ykkössuosikkina nostan listoille Martti Siikaluoman, jostain syystä Ossi Kekin nimeä ei ollut listoilla ? mutta silti sarjaan riittää kelvollisia ravureita kärkitaistoihin, siitä pitävät huolen nimet Jimmy Finnholm, Ville Heikkilä, Kalle Keskipoikela, Oskari Pennanen, MArkus Hämäläinen sekä Jaakot Piesanen ja Laakso. Listoille ilmestynyt myös Arttu Vattulainen ja on korkealla jos starttaa. Toivottavasti unohdin jonkun nimen ja hän lukee tämän ja nousee tuloksissa korkealle...ja ainakin Ville Borgmästars on tämän alkutekstin jälkeen ilmaantunut listoille ja tullee taistelemaan kärjessä.

Naiset 22, 4km
Ykkössuosikit ovat Kristiina Mäki sekä Viivi Rantanen, matka voi olla vähän pitkä kovakuntoiselle Sara Kuivistolle, mutta mikäli roikkuu mukana niin on lopussa vaarallinen. Muita mitali- ja pistesijoille tavoittelevia ovat Vilma Laitinen, Sofie Lövdahl, Camilla Richardsson sekä Ilona Välimäki. Taasen toivon, että olen jonkun unohtanut ja tulosluettelohan julkaistaan lopullisessa muodossaan vasta maalintulon jälkeen.

Miehet 19, 4km
Tässäkin sarjassa on runsaasti osallistujia ja voittajan arvioiminen on haastellista joten laitankin listaukseeni vain ehdokkaat top-10:iin. Seuraavat nimet ovat sinne tyrkyllä, Henrik Goesch, Janne Niemi, Markus Kyrölä, Mike Lanki, Miika Kirmula,Vesa Linnainmaa, Samuel Rautiainen, Ilkka Saari, Aleksi Uusipere, Måns Wikström, Joonas Rinne. Taasen toivon, että joku uusi nimi yllättää ja sekoittaa kärkipään tuloksia.

Naiset 19, 4km
Tämä sarja on alustavasti Oona Kettusen näytöstä, mutta toivotaan että muutkin pääsevät vauhtiin ja taistelevat raivokkaasti sijoituksista. Sellaiset nimet kuin Iida Haataja, Minttu Hukka, Hanna Paasio, Emma Hyyppä, Emilia Maaskola sekä etenkin Saara Nikander lienevät kärkikahinoissa. Edelleen tässä(kin) ikäluokassa yllätykset ovat tervetulleita.

Miehet 17, 4km
Osallistujamäärältään iso sarja ja sijat muuttuvat nopeasti joten arvioiminen on haasteellista. Uskoakseni maantiellä pärjänneet ovat korkealla nyttenkin eli nimet Antti Ihamäki, Robin Ryynänen sekä Samu Mikkonen, kuitenkin on paljon muitakin jotka sekoittanevat kärkiporukan menoa eli Vili Holopainen, Jiri Karjalainen ja suunnistusta päälajinaan pitävä Topi Raitanen. Uudet nimet kärkikahinoihin ovat tervetulleita ja tuloksia odotellaan mielenkiinnolla.

Naiseet 17, 4km
Paljon osallistujia ja erot voivat olla pieniä ja siksi myös yllättäjille on tilaa. Uskon kuitenkin että tutut nimet kuten Johanna Matintalo, Silja Meronen sekä maantiemestari Klaara Leponiemi: Uskoakseni myös nimet Hanna Uski, Satu Kähkönen, Saija Seppä sekä Laura Nakolinna löytvät korkealta. Ja taasen yllättäjille on tilaa !

Toivottavasti saadaan kovia taisteluja ja uusia mestareita, se on urheilun suola !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti