maanantai 4. heinäkuuta 2016

SM-viestit

 Ilman viestejä yleisurheilu ja etenkin juokseminen olisivat kovin yksinäsitä puuhaa, mutta viestien avulla siitä tulee seura- ja joukkuelaji. En tunne montaakaan juoksijaa jotka eivät syttyisi viestien osuessa kohdilleen, jos se ei sytytä niin on melkoisen sisäänpäin kääntynyt tyyppi.

Omien urheilijoitteni osalta SM-viesti menivät kivasti, p-15-sarjan pojat voittivat 4*800m ja kakkosjoukkuekkin suoritui mainiosti. Ulkoilu alkaa tuottaa tulosta. Myös pika- ja aitaviesteihin saatiin joukkueet, tällä kerralla vauhti ei vielä riittänyt finaalipaikkoihin mutta ehkä ensi vuonna ?

Miesten pitkät viestit olivat myös vastuullani ja onnistuminen oli melkoisen odotettua. Lauantain 4*800m ajattelin etukäteen, että vois olla ohkaset saumat jopa voittoon, mutta tällä kertaa ei ihan siihen kyetty vaan Lahti oli 0,45" parempi hienon kisan jälkeen. Omia valmennettavia joukkueessa olivat Elias ja Saku sekä poikani Joonas. Pyhänä saatiin kokoon miesten 4*1500m:lle 2 joukkuetta ja lähtökohtaisesti Lahti oli siinä selkeä suosikki ja meidän 1-joukkue hopeatasoa. Niinhän siinä kävikin että viesti ratkesi jo ekalla osuudella ja tokalla osuudella Joonas varmisti sen että ollaan hopealla, kaksi viimeistä osuutta olivat "vain" varmistelua , mutta toki kaikkien onnistuminen oli tärkeää. 2-joukkue oli hienosti kuudentena ja siinä oli mukana omistani Maunu ja Niklas.

Ensi vuonna viestit on Tampereella, jossa omat valmennettavani (Ilmari, Samuli, Johannes ja Joonas) voittivat v.2003 p-15-sarjan 4*800m ja ois todella hienoa jos vieläkin mukana olevat Joonas ja Johannes olisivat ensi vuonna joukkueessa uusimassa tempun, tällä kertaa miesten sarjassa !
Nuoret kollit siirtyvät osin 17-sarjaan ja osa jää vielä 15-poikiin, jossa voittosaumat ovat ~yhtä hyvät kuin tänäkin vuonna. Viestit sytyttävät myös koutsin ja niiden avulla on saatu monta kaveria jatkamaan hienon lajin parissa.

Loppukommenttina voin ylpeänä isänä ja entisenä (pojan ) valmentajana todeta , että Joonakselle viestit olivat 15. kerta putkeen ja saldona on nyt 9 kultaa ja 8 hopeaa , kelpo viestimies !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti