sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Syksy etenee

Ja urheilijat ovat päässeet harjoittelun makuun kiinni. Suurin osa tekee peruslenkkiä runsaasti ja pyhäisin pitkä lenkki. Viikolla 2-3 reippaampaa harjoitusta ja/tai nopeus- ja vauhtikestävyysharjoituksia.
Omassa ryhmässäni lähes kaikilla oli eilen ohjelmassa testijuoksu, kauniissa Turun Ruissalon saaressa.
http://varsyjuoksee.blogspot.com/
Ryhmässäni on uusia, nuoria tyttöjä joilla on vielä paljon työtä tekemättä, etenkin kestävyyden osalta. Nyt täytyisi saada heidät ymmärtämään peruskestävyyden merkitys ja etenkin kuinka paljon sen paranemisen avulla voidaan tehdä tehoharjoituksia paremmin. Tehoharjoitukset jäävät melko heikoiksi jos peruskestävyys ja sitä kautta palautuminen on heikkoa.
Mielestäni riippumatta kilpailumatkasta tulisi peruskuntokaudella tulla kaikilla jotka juoksevat kilpaa "mittariin" ainakin se 50 kilometriä viikossa. Jos harjoittelu on päivittäistä ja tehdään kunnolliset verryttelyt niin voima- kuin kimmoisuusharjoituksiin juosten niin määrät tulevat itsestään. Syksy on erinomaista aikaa kehittää ulkona juosten peruskuntoansa , metsä on kauneimmillaan ja ilma on raikas ja happi kulkee. Toivottavasti kaikki ymmärtäisivät kuinka hienoa on metsässä liikuskelu ja kaiken lisäksi se ei maksa mitään.
Perusteellista syksyn jatkoa kaikille juokseville Suomalaisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti