tiistai 10. toukokuuta 2011

Maastoja pukkaa

On taas se aika vuodesta kun kisaillaan maastomestaruuksista Suomessa, tällä kertaa Nivalassa.
Valitettavasti kulttuuri maastojen suhteen on meillä aikas heikkoa...ai miksi valitettavasti ? No siksi että muualla näyttää siltä että kovat kaverit pärjäävät kaikilla alustoilla ja meillä maastoja ei oikein tunnuta arvostavan edes juoksijoiden keskuudessa (lue= mailerit). Vanhojen muisteluunhan tämä taas menee, mutta ennen mailerit ala' Loikkanen ja Paunonen olivat kovia myös maastoissa ja silloin matkana oli nykyisen nelkun sijaan vitonen.

Mutta näillä mennään ja vähän ennakkoanalyysiä-ensin Äijät:
Miesten 12km, ennakkoon voitto on Utriaisen heiniä kuten niin monesti ennenkin. Ehkä kovimmat haastajat ovat Muukkonen-Manninen-Hamberg ja myös Obed, vaikka juoksikin maratonin viikonloppuna. Niin hän teki myös vuosi sitten ja käsittämättömästi palautuen oli mainio siis miksei olisi sitä nytkin ? Ehkä Måre ja Francis ovat kuitenkin sitä mieltä että he ovat mukana mitalitaistossa ja niin se voi hyvinkin olla...ja eiköhän Takalan Miikakin nouse 10 sakkiin ?

Miesten 4km lienee tiukempi kisa, vaikka Räsäs-Masa onkin oivassa vireessä niin silti Janne laittanee hänet tiukoille ? Muita mitalin tavoittelijoita lienevät Jussi (pitkän jälkeenkin) sekä Mäyrä, Miro ja Riku...mahdollisesti myös Niemis-Jaakko voisi yllättää sekä kolmikko Tuokko-Piipponen-Puttonen omaavat myös mahkuja 10 sakkiin ? Sarjassa on niin paljon osallistujia että yllättäjille on tilaa ja toivonkin että näin kävisi sillä yllätykset ovat urheilun suola.;

Naisten 6km
Lehtisen Johanna lienee selvä suosikki etenkin kun osoitti oivaa vauhtia Karttulan katujuoksussa. Muista mitaleista kamppailu onkin kovempaa, mutta uskoisin että Ellu lienee vahvoilla sillä hän on aina viihtynyt maastoissa ja on osoittanut oivaa kevätkuntoa muutenkin. Näin pronssikamppailuun "Jäävät" ainakin seuraavat raastajattret: Mira, Janica, Eva ja ehkä Katarina Skräddar voi yllättää ? Mutta mitäs tähän sanovat kestottaret kuten Johanna Kykyri, Anette ja suunnistajana meriittejä saanut Merja Rantanen...toivottavasti näemme kovan ja tasaisen kisan !

Miehet 22
Tässä ennakkoon eräs parhaista sarjoista, sillä ennakkoon on kova kärkiporukka selvästi erossa muista ? Sen muodostavat Peksi, Arttu, Oskari, AP, Pantse, Victor ja Reima. Toki muutkin saavat osallistua, mutta en usko että tohon kelkkan kerkiävät ... AP:lla on erittäin haastava työ mestaruuden uusiminen ja jo mitalin saavuttaminen vaatii kaikilta onnistunutta suoritusta....oiskos nyt Artun vuoro, se jää nähtäväksi.

Naiset 22
Tässä ennakkoon eräs "kehnoista" sarjoista, syy= poisjäännit. Kärkipään ravaajista eivät ole edes ilmoittautuneet; Pappila, Kuivisto eikä Tyni, ja todennäköisesti starttaamatta jäävät myös Sandra polvivaivansa takia sekä Sanni lonkan seudun vaivojen takia `?...näin mestaruuteen helpohkosti porhaltanee Nina C ja muista mitaleista tulleekin mielenkiintoinen otatus eli sinänsä hyvä niin.

Miehet 19
Tässäkin löytyy hyviä ravureita tasokkaaseen kilpailuun asti. Uskoakseni kärkikaksikon muodostavat Ossi ja Kalle, hyvää taustatukea tulevat antamaan pitkä liuta eli Martti, Ville, Markus, Lari, Jaakko ja kaikki muut joita en maininnut saavat yllättää.

Naiset 19
Viime vuoden mestari Ilona lienee kärkipäässä tälläkin kertaa..mutta uskoakseni mestaruus menee Rantasen Merille ja kaksoissisko säestänee mainiosti...toki asiasta saavat olla eri mieltä ainakin Sofie, Camilla ja Zenitha sekä porvoon poppoo...ja vielä muutama pohjalainen sekoittanevat järjestystä. Mutta missä on Anette kun ei näkynyt listoilla ?

Miehet 17
Mielestäni vain yksi suosikki, Juho Jumisko, hyvin on muiden pisteltävä jos meinaavat Juhon kammeta pois korkeemmalta korokkeelta. Paljon on hyviä kavereita ja varmaan joku nousee taisteluun, mutta ketkä ? saa ilmoittautua mukaan kuten Teemu, Henrik, Santeri, Pasi,Toni, Otto ja Samuel...

Naiset 17
Suosikkeja lienevät tien mestari Ester sekä hallimestari Oona...tässä on kuitenkin paljon porukkaa ja pm-kisoissa esiintynyt Saara lienee myös kärjessä. Mielenkiintoista nähdä miten viime vuoden mestari on talvehtinut ja moni muu on myös tarkkailun "alla".

Maastot ovat hyvä tapahtuma ja kertoo mielestäni hyvin miten talvehtiminen on onnistunut. Kaikki ovat sankareita jotka laittavat itsensä likoon maastojen merkeissä. Kuitenkin voittajat vain palkitaan mitalein...tai no 3 parasta ja myös joukkueet joten jokaisen panosta tarvitaan. Valitettavasti kaikki eivät ymmärrä näiden merkitystä sekä henkisenä että fyysisenä testinä. Paras voittaa aina ! Tsemppiä kaikille niin myös katselijoille ja valmentajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti