tiistai 22. marraskuuta 2011

Seminaaria

Lyhyesti ..eli parasta antia oli havaita että kovien tulosten takana on kova ja määrätietoinen harjoittelu. Lahjakkuutta toki tarvitaan, mutta ilman määrätietoista työtä on turha odottaa tuloksia. Olen yhä enenevässä määrin kallistumassa siihen, että kasi on ylipitkä pikamatka ja sitä varten tulisi harjoitella melkoisen eri tavalla kuin "tyyppilisesti" kestävyysjuoksijat harjoittelevat. Se on nopean-rennon juoksun testi ja se vaatii lihaskuntoa, ketteryyttä, nopeutta ja voimaa ja tarkoittaa siis sitä että niitä ominaisuuksia on kehitettävä. Miesten kv-tason kasilla ~13s/100m kertoo mielestäni hyvin mitä tarvitaan..eikä naisten ~15s/100m olennaisesti poikkea ominaisuuksien kautta tutkailtuna.
Pitänee muutenkin "päivittää" ajatuksia ja uskaltaa teettää kovia harjoituksia hieman useammin. Kovat ja hyvät harjoitukset, vaikka ne olisivat kuinka hyviä tahansa, eivät vie eteenpäin jos niitä on liian harvoin. En tiedä olenko vanhanaikainen vai mitä se on, mutta en ole oikein valmis mittailemaan laktaatteja ...kuullostaa liian tieteelliseltä ? mutta näköjään siihen suuntaan on porukat menossa.
Toisaalta mitään mullistavaa ei tullut esille, ehkä tärkein anti oli edelleen se että pitää uskoa omaan linjaansa ja muutoksien tekeminen pitää olla maltillista. Välillä on pysähdyttävä ja mietittävä toki mitä voisi "korjata", mutta linja pitää olla sillä poukkoilu eri tyylisuuntien välillä vie vain turmioon. Olkaamme lujia ja toivokaamme terveyttä ja hyviä harjoituksia sillä niiden kautta tulee tulostakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti