keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Rataaa

Lähestyvä ratakausi on monen urheilijan ja valmentajan mielessä. Suomen maastojuoksukulttuurin puuttuessa en kovin paljoa pistä painoarvoa SM-maastoille. Ne olivat monelle hyvä ja kova rutistusharjoitus kohti ratakisoja. Maastossa vauhdit jäävät melko "huonoiksi" joten ne ketkä pärjävät maastoissa eivät välttämättä pärjää radalla...ainoastaan miesten nelosen kärkikolmikko juoksi alle 3min/km ja se vauhti on radalla kelvollista vain kympille. No nyt kuitenkin katseet ratakisoihin.

Omasta ryhmästäni ratakauden aloittaa Janica (tai oikeammin jatkaa, kun veti jo muutaman startin Jenkkilän reissullaan...) ja hän juoksee lauantaina SELL-gameseissa 3000m , tällä kertaa ilman esteitä. Maastojen ja muidenkin harjoitusten perusteella kaikki alkaa olla kohillaan ja uskon että vauhdit löytyvät kisaamalla. SELL-kisoissa myös "uusi" tulokas eli Mäkisen Juho juoksee vitosen, toi uusi on lainausmerkeissä siksi että hän on tehnyt paluun kilparadoille 10 vuoden tauon jälkeen, hieno homma ! Joonas aloittaa kautensa ilmeisesti kotikonnuillaan Joensuussa ens tiistaina ja siellä ohjelmassa kasi. Muiden osalta on vielä vähän auki, mutta kisoja vartenhan harjoitellaan joten toivottavasti kaikki avaavat kisakautensa suhteellisen pian.

EM-kisoihin tähtäävät hakevat kuumeisesti sopivia kisoja niin kotimaasta kuin Euroopastakin ja toivottavasti jokainen löytää haluamansa kisan. BMC-kekkereihin Englantiin menee melkoisen moni kaveri ensi lauantaina ja perinteisesti siellä on vauhdinpito osattu ja EM-rajatkin ovat jo silloin haarukassa. Tärkeintä on uskoa tekemisiinsä ja ylläpitää vauhdikasta tekemistä, harjoittelu on nyt "ohi" ja alkaa kilpailukausi, tähän asti kaikki on helppoa , mutta nyt aletaan mitata miten harjoittelu on onnistunut, haastavin osuus urheilussa.

Parin viikon päästä ollaa jo kesäkuussa ja silloin on jo selkeästi nähtävissä mihin suuntaan tilastot "menevät", sitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti