maanantai 11. kesäkuuta 2012

Välitodistusta

Suomalaisille kestojuoksijoille kevään ja alkukesän osalta.

Ensin EM-väki, parhaat arvosanat saavat Niclas ja Johanna, molemmat ovat juosseet ennätyksensä ja saavuttaneet EM-kisojen tulosrajan (siis EAA:n määrittelemän). EAA:n rajan on juossut myös Sandra, mutta huomioiden hänen talven vauhtinsa ja sen että kyseessä ei ole hänen ennätyksensä niin arvosana lienee kasin luokkaa. Jukka saa myös kasin Huelvan estetuloksensa takia, uskon että molemmat "estelijät" nousevat vielä paremmalle tasolle.

Lähestyvät EM-tasoa, melkoisen lähelle on päässyt kauden positiivisin kehittyjä eli Minni Kangas, valitettavasti raja on 0,27 sekunnin päässä, toivottavasti raja menee karnevaaleilla ja saataisiin ainakin 2 edustajaa esteisiin naisten puolelle. Miesten esteisiin vaaditaan jo pientä ihmettä että saataisiin Jukan seuraksi toinenkin juoksija kun Janne on loukkaantunut ja Mäyrä kyntää syvällä, vaikka sileät ovat menneet ~normaalilla tasolla ?

 "maili" on Niclasta lukuunottamatta melkoisen vaisussa tilassa...Karinin allergiavaivat eivät sopineet tähän kauteen lainkaan eikä Heidi E:n jalkavaivat. Miesten puolella nuorehkot kaverit joita viime vuoden perusteella jopa uumoiltiin kisoihin, Tommi ja Miro eivät ole edes avanneet kauttansa. Bärre on suht' hyvällä tasolla mutta riittääkös vauhti kisoihin asti selviää tällä viikolla, toivotaan parasta, toki muutkin saavat yllättää.

Kasilla Suvin vauhti paranee, mutta tässäkin tarvittaisiin tervettä, kovakuntoista Karinia "avuksi". Miesten puolella Tommy on kaukana viime kauden tasostaan , enkä pitäisi ihmeenä jos Mikko nousisi vielä hänen ohitseen kisakoneeseen (SUL:n raja 1:48,50) on mahdollinen ja uskoakseni Niclas ei tätä matkaa juokse.

Vitoselle ei Johannan lisäksi taida löytyä ketään kun Matti ei ole kilpajuoksukuntoinen, harmi. Kympille voitaneen saada parhaassa tapauksessa jopa 2-3 kaveria, sillä uskoakseni sekä Möntti, Sääri ja Hena voivat nappijuoksullaan saavuttaa jopa EAA:n rajan (28:55). Todennäköisintä on kuitenkin se, että karnevaalien kympin paras edustaa maatamme, olettaen että kaverilla on SUL:n raja (29:13) tehtynä. Mattia käy kyllä sääliksi, Euroopan taso ei ole kaukana..Naisten kympille ei ole tunkua mutta toivotaan, että karnevaaleilla joku yllättää.

Viime syksyllä kaikki näytti vielä huomattavasti valoisammalta, mutta urheilu on kovaa ja kaikki eivät mene käsikirjoitusten mukaisesti, valitettavasti.

Oman ryhmän alkukausi on edennyt siten,että  Matti on tehnyt enkat jo kolosella sekä vitosella (ja puolikkaalla) , muiden osalta enkkoja on tullut nuorelle Antille sekä Jaanalle kaikilla matkoilla, en varsinaisesti ole kummankaan valmentaja, ainoastaan neuvoja kuten Brunillekin joka teki esteissä enkkansa.  Janican kausi on ollut tukkoista viime syksyn Amsterdamin "hölmöilyistä" lähtien, jälkiviisaus ei nyt auta, kesää on jäljellä mutta EM-rajat eivät ole realistisia tällä aikataululla, josko Kalevalaisissa jälleen kerran hän olisi kauden parhaassa kunnossaan. Sannin vaikeudet eivät ota loppuaakseen, mutta onneksi tahtoa juoksemiseen edelleen riittää, omaa kestopotentiaalia runsaasti, toivottavasti se vielä palkitaan. Joonas on  tehnyt kelpo tuloksia kauden alku huomioiden mutta enkat ovat vielä odotuttaneet itseänsä, mutta kaikki viittaa siihen että ne ovat sieltä tulossa. Kari on työn "riivaama" eikä ole saanut irti sitä mitä harjoitustausta edellyttäisi. Kilpakuntoilijoista vain Juho ja Kimmo ovat avannut kisakautensa, Mikael ja Miikka odotuttavat vielä...Ali, Jukka ja Oporta eivät ole olleet enää ryhmän mukana ja heidän jatkonsa ei ole minun "varassa". Arttu elelee ja työskentelee pääkaupunkiseudulla enkä ole hänen harjoituksiaan nähnyt sitten joulukuun, joten vaikea sanoa missä mennään...

Odotellaan jatkokisoja ja toivotaan omia enkkoja kaikille juoksijoille ikään, sukupuoleen ja tasoon katsomatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti