maanantai 21. joulukuuta 2009

nice asia

SUL on perustanut oman ryhmän naisille. Sen tarkoituksena on saada naiset jatkamaan uraansa pitempään ja tavoittellisesti. Kestävyysjuoksun osalta on myös oma ryhmä naisille, eli niille jotak ikänsä puolesta eivät enää "kelpaa" junioreihin eivätkä toisaalta tasonsa puolesta pääse "Mäkelän" siipien alle. Tämä on välttämätöntä, sillä muuten ei pelkästään hävitä Ruotsille vaan myös menetetään pisteitä siitä yksinkertaisesta syystä, että juoksijat loppuvat.

Toisaalta tasa-arvon kannattajana olen sitä mieltä, että nuorille miehille pitäisi perustaa samantyyppinen tukiverkosto. Tärkeää on saada juuri ne jatkamaan jotka eivät ole aivan kärjessä.

Olin viikonloppuna leirillä Vierumäellä ja siellä näitä(kin) asioita pohdiskeltiin. Paikalla oli Tommy Ekblom, Rami Virlander ja ryhmiin(nice projekti sekä NEM/kestävyys) kuuluvien urheilijoiden valmentajia. Kaikilla on sama huoli; mitä sen jälkeen kun opiskelut ovat päätöksessä ? jatkaakko urheilemista ja jos niin millä tasolla ? Urheilun ja opiskelun yhdistäminen on melkoisen helppoa verrattuna työnteon ja urheilun yhdistämiseen. Opiskellakkaan ei voi ikuisesti ainakaan tuen kanssa, tässä onkin Olympiakomitealla ja liitolla ? pähkäilemistä miten yhtälö ratkeaa ...vai ratkeaako ?

Leiri itsessään meni mielestäni hyvin, Monika Kinnunen kävi näyttämässä hyviä harjoituksia ja teki itse mallisuoritukset mainiosti. Uskoisin, että etenkin kasin juoksijoille kyseisistä asioista on selekä hyöty, mutta jo maililla kilpaillakseen pitää muistaa myös ulkoilla riittävästi. Uskoisin, että etenkin naisille koordinaatiot, jumppa-voima-kuntopiirit auttavat löytämään rennon nopean juoksun kyvyn tai paremminkin mahdollistavat sen voimaominaisuuksien kehittyessä. Hapenottokykyä kuitenkin tarvitaan jos on tarkoitus juosta isoa kovaa etenkin pitemmillä matkoilla.

Leirin ohjelmassa oli myös "perinteiset" 6x1000m jäniksen avulla kiihtyen, happomittauksilla ja 2 min palautuksella. Sunnuntaina leiri päätettiin pitkähköön VK-harjoitukseen...8-15km, asenne leiriläisillä oli hyvä ja tulokset kertoivat, että vielä on toivoa pärjätä myös kestävyysjuoksussakin. Hyvää Joulun odotusta ja tulokselllista vuotta 2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti