torstai 15. huhtikuuta 2010

Leireilyä

On kestänyt reilu viikko ja saman verran jäljellä. Valmentajan on hyvä olla kovalla jaksolla paikalla, sillä tunnolliset urheilijat tekevät kaiken mitä ohjelmaan on merkitty, mutta valmentaja voi tehdä tarvittaessa muutoksia ohjelmaan kun havaitsee tarpeen vaikkapa kevennykselle.
On hyvä asia, että urheilijat ovat tunnollisia, mutta luultavasti suurin osa tunnollisista ovat potentiaalisempia jumiin/ylikuntoon menijöitä kuin "sopivasti" laiskat. On taito ja rohkeus kuunnella itseään ja samalla on osattava oltava rehellinen itselleen, jos ei kulje niin ei kannata lyödä päätä seinään. Se sattuu... ja jos tarpeeksi usein lyö voi tulla vammoja ...eli tarkoitan että pikku kevennys voipi olla tarpeen ja hyväksi, sillä väkisin runttaaminen ei tuota kuin pahaa mieltä ja heikon tuloksen.
Säät ovat olleet "Monipuoliset"...viime yönä heräsin ukkosen jyrähtelyihin ja salamointeihin. Aamupäivällä olin valvomassa mäkireeniä ja vikat 3-4 vetoa porukat saivat vetää "suihkussa"...joka loppui ~samaan aikaan kuin vika veto. Piristävää toisaalta "Pitkän" lämpimän ja kuivan jakson jälkeen.
Eilen käväisin Espanjan puolella ja samalla tehtiin ruokatäydennystä, sillä energiansaanti harjoittelun ja levon ohella ovat tuloksen tekoon vaikuttavia tekijöitä. Tämä seikka korostuu leiriolosuhteissa sillä määrät ja tehotkin ovat yleensä kovempia kuin kotimaassa. Toivottavasti kaikki leireilijät muistaisivat myös tämän seikan, EI ole urheilijalle haitaksi vaikka osaisi tehdä muutakin kuin aamupuuron...kesää odotellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti