maanantai 7. kesäkuuta 2010

Kisailua

Kisoja varten harjoitellaan ja tsekataan mitenkäs harjoittelu on purrut. Omista valmennettavistani lähes kaikki ovat jo avanneet kisakauden ja loputkin tekevät sen tänäiltana Turussa tilastopajassa. No mitenkäs on talvehdittu ? Hyvä kysymys.
Usein ensimmäiset kilpailut ovat vähän vaikeita kun on vauhti hakusessa. No miksiköhän se o näin..eipä osaa tietää.
Rataharjoitukset, pätkityt kovat voivat mennä hyvinkin mallikkaasti muttei siitä huolimatta se näy suoraan tuloksessa. Jotenkin ihminen on psyko-fyysinen ja olisi tärkeää saada onnistumisia, jotta tuloskehitys olisi myönteistä lopun kesää. Vaikka tietäisi olevansa erinomaisessa kunnossa, mutta tulokset eivät osoita sitä niin herää epäilys mitä pitäisi tehdä ?
Onneksi suurin osa "Omistani" on aloittanut mallikkaasti; Ennätyksiäkin on jo tullut ja muuten kelpo suorituksia. Ehkä positiivisin asia on ollut Sannin palaaminen tasolleen. Kilpailijana erinomainen, sillä harjoitusten perusteella Janican pitäisi tasapäin taistella etenkin kolmosella. Onkin mielenkiintoista tänä iltana nähdä miten 1500M:llä käy ? Kesän pitkittyessä Sanni "siirtynee" vitoselle ja Janica esteisiin, mutta kaikkien matkojen on kuljettava jos meinaa olla ennätyskunnossa.
Veera "toipuu" kirjoituksista ja uusin valmennettavani Laura avaa kisakautensa myös Turussa.
Miespuolisista ratakauden avaus siirtyy vielä ainakin Brunilla, ilmeisesti harjoitus oli keväällä liian kovaa ja nyt on jumi (="ylikunto") päällä, valitettavasti. Jole avasi jänistellen Joensuussa ja se menikin mallikkaasti, mutta Eltsun kolosella oli päällä täysi kulkemaattomuus tai ainakin vaudit kateissa. Eka tonni meni 2.55 ja se vauhti jäi päälle eikä pystynyt mitenkään muuttamaan rytmiään, erikoista sillä puheittensa perusteella ja myös näkemän perusteella juoksu näytti ihan hyvältä. Hynä veti lähelle enkkaansa ja Kari teki enkan. Tänään avaa kautensa 1500 m:lla Hynän ja Karin seurana sekä Miikka että Ali ja uusin tulokkaani, maratonin 2.44 pistellyt Matti.
Pikajuoksijoista kauden ovat jo aloittaneet Jukka ja Kimmo 300m:llä ja jatkoa seuraa tänään 200 m:llä, Arttu, Mikko ja Antti ilmeisesti vielä panttaavat ?
Valmentajan näkövinkkelistä kisat ovat mukavia, sillä isossa porukassa yleensä joku onnistuu vaikka toisilla menisikin huonommin. Olisihan se hienoa jos olis joskus sellanen kisa, että kaikilla kulkisi...sitä päivää odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti