sunnuntai 20. helmikuuta 2011

"Analyysiä"

Kerrataanpas vähän noita hallikisoja, siis kestomatkojen osalta.
Miesten kasi:
Salosen jalka ei kestänyt juoksemista sunnuntaina niin voittotaistelu käytiin odotetusti Ramin ja Tommyn kesken, Rami johti juoksua ~10 metriä mutta ne ratkaisevat viimeiset metrit. Onneksi Tommy piti vauhia ja homma letkaantui nätisti. Loppukirissä Pantse näytti kykynsä ja kaappasi pronssia. Riku on saanut hyvin kestoa mutta kasilla sillä ei ole "käyttöä" ennenkuin nopeus saadaan palautettua.
Miesten 1500m:
Mäyrän hylkäys aiheutti vähän jupinoita, mutta hän pääsi kuitenkin starttaamaan ja pitikin ok vauhtia jotta meni letkaksi. 300m ennen maalia Miro avasi pelin ja tulikin mainiosti loppuun asti, Hamm sai kuitenkin puskettua ittensä ykköseksi sadasosan turvin. Kisa oli ihan kelvollinen sillä 4 minuuttia tuli alitettua usean juoksijan voimin. Tommy nappasi tiukassa kisassa pronssia ja Tuomo jäi mitalien ulkopuolelle. Itselle oli vähän pettymys se,että Sundellin Tommy oli noin vaisu, siksi että näin hänen kevyen juoksunsa kupittaalla ja sen perusteella olisin uskonut hänen taistelevan jopa mitaleista. Tältäkin matkalta puuttui muutamia kärkiravureita, mutta mitalit jaetaan vain osallistujien kesken.
Miesten 3000m:
Peli oli mun mielestä etukäteenkin selvä, Jussi vastaan Miro. Näinhän se etenikin kunnes Miro kiristi selkeästi vauhtia ~700m ennen ja veti vikan tonnin alle 2:40 ja otti ansaitusti voiton.Tuokon Rami rutisti itsensä pronssille ennen uupunutta Mäyrää. Vanha kaarti; Teppo ja Keron Jaska "valitettavasti" vielä pärjäävät nuorille, valitettavaa se on nuorten kannalta katsottuna. Miro on saanut uutta potkua tekemiseensä vanhan "welhon" eli Kari Sinkkosen ohjauksessa. Aina hän on ollut kova ja harjoitellut raa'asti mutta nyt tuntuisi siltä että rytmitys on sopiva. Uskoisin hänellä olevan kesällä mahkut jopa sub 14 vitosella. Mirolle tuntuu sopivan mattojuoksu, mutta toisaalta tekee suht paljon myös "Oikeaa" vauhdikasta juoksua Kotkan "hallissa".
Naisten kasi:
Karinin jäädessä pois oli selvää, että Suvilla on suht helppo tehtävä ottaa mestaruus, hän tekikin omalla vedollaan hyvän harjoituksen ja voitti ryhdikkäällä juoksulla. Tynin Kaisa oli kuin uudestisyntynyt eilisen 1500n jäljiltä ja otti hyvällä suorituksella hopeaa. Pronssille rutisti Zenitha, mutta hänen menonsa ei ollut sitä samaa kuin viime vuonna, toivottavasti sama terävyys vielä löytyy.
Naisten 1500m:
Oli etukäteen mielenkiintoinen lähinnä siksi että näkyy mitenkä Karin on saanut kestävyyttä. Suvi ja HeidiE eivät pitäneet riittävästi vauhtia ja tonni mentiin ~3:06 ja koko porukka oli yhdessä. Karin irtautui kevyesti vikalla satasella ja veti tyyllikkäästi voittoon. Aivan lopussa Heidi pystyi rutistamaan hopealle ennen Suvia. Takana tehtiin enkkoja ja hyviä tuloksia, erittäin mukava oli nähdä Ellun hyvä juoksu sekä Rantasen kaksosten selkeä kehittyminen.
Naisten 3000m:
Etukäteen 3:n kauppa ? Erikssonnit vastaan Johanna. Sandra lähti paukusta omille teilleen ja Johanna veti Heidiä mukanaan muutaman kymmenen metrin päässä SAndrasta,pääjoukkoa veti Janica. Sandra juoksikin vakuttavasti voittoon ja Heidi osoitti kovan rutistajan kykynsä ja otti tässäkin hopeaa. Johannan paluu tuotti pronssia kuitenkin ihan kelpo ajalla ja tosta on mukava lähteä kohti kesää. Takajoukoissa Ellu karkasi muutama kierros ennen maalia ja oli 4. Janica veti MEri Rantasen vanavedessään alle junioreiden (19-sarja) EM-rajan ja ilahduttavasti peräti 10 naista juoksi alle 10 minuuttia, kun heitä viime vuonna oli SM-halleissa vain 2.
Hallit ovat mukava piristys kylmän ja pitkän talven keskellä, joillekin se sopii paremmin kuin toisille mutta mielestäni etenkin mailereille tekee hyvää vähän päästellä karstoja koneesta ja palautella vauhteja mieliin. Toisaalta aikas usein myös kolosella tehdään hallissa kovia tuloksia, joka kertoo että perusharjoittelua tarvitaan kestomatkoilla, ja koska se toimii talvella niin ei taida kannattaa liiaksi keventää kesäksikiään...sitä odotellessa käydään ensi viikonloppuna uudestaan Myllypurossa kattelemassa mitenkäs nuoret ovat talvehtineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti