torstai 17. helmikuuta 2011

SM-hallit

Pidetään Helsingin Myllypurossa ensi viikonloppunan yleinen sarja ja seuraavana viikonloppuna nuorten sarjat. Paikka on kilpailijoille ihan hyvä, mutta katsojille surkea. Hieman ihmetyttääkin miksi molemmat kisat ovat samassa paikassa vaikkakin eri järjestäjät.
Hieman mietin tässä yleisen sarjan kisoja kestojuoksun vinkkelistä.
Otetaan ensin miehet, ja lyhin matka eli 800m. Suosikeista ei ole edes ilmoittautunut Mikko Lahtio, hieman ihmetyttää miksei ? Ihmetystä aiheuttaa lähinnä se, että hän on kuitenkin kisaillut hallikaudella ja suht hyvällä tuloksellakin. No ehkä onkin syytä keskittyä niihin jotka ovat ilmoittautuneet. Suosikkeja on ykköskorissa 3; Granlund-Oravakangas-Salonen. Kaikki ovat hyvässä kunnossa ja mikäli haluavat varmistaa mitalin kannattaisi heidän vaikkapa sopia vuorovedosta ja pitää vauhtia. Aina kun mennään hiljaa niin riskit tönimiseen ja jopa kaatumiseen kasvavat. On kuitenkin vaikea kuvitella että joku nousisi voittoon tuon kolmikon ulkopuolelta. Tosin yllätysvalmiina voisi hyvinkin olla niin Nummela kuin Marttinenkin...ja miksei Raittinenkin, toki kaikki saavat yllättää mikäs sen virkistävämpää kuin uusien nimien ilmestyminen kärkipaikoille.
Seuraavana arvioitavana 1500m. Valitettavasti tältäkin matkalta puuttuu ainakin kärkipään menijöistä Sandells ja Bergdahl. Tällä matkalla on mitaleille mahdollisuudet aikas monellakin ja kun kisoja on ollut melkoisen vähän niin vaikea tietää miesten todellista iskua. Mestarisuosikkien joukkoon laitan Hamm'n ja Marttisen sillä heillä on parhaat ennätykset ja jo hyvät ajat alla tältä hallikaudeltakin. Tälläkin matkalla toivoisin vauhdinpitoa sillä keinoin jono muodostuu itsestään ja tulokset ovat parempia...kuitenkin paras voittaa AINA.
Miesten 3000m:ltä jää harmittavasti pois melkoinen joukko kärkipään juoksijoista....Sandells-Hamm-Räsänen-Marttinen ja ilmeisesti myös Hamberg. Mitalit jaetaan kuitenkin niiden kesken ketkä ovat mukana ja jäähän sinne kuitenkin kelpo ravureita; Harjamäki-Ukonmaanaho sekä yllätysvalmis Laurila. Mielenkiintoista on myös nähdä Järvenpään talvikunto, Räsäsen Jari on ollut hyvässä talvikunnossa mutta mihin se riittää ? Veteraanisarjalaiset ovat myös mukana; Keron veljekset sekä Teppo, sinänsä hienoa että ovat pitäneet itsensä hyvässä kunnossa mutta "tavallaan" toivoisi että nuoret voittaisivat heidät selkeästi...siis lajin tulevaisuuden kannalta katsottuna.
Jatketaan naisten puolelle, ensin kasi, Karin ja Suvi ovat mainiossa kunnossa, mutta heidänkin kannattaa pitää vauhtia jottei hurjan irtiottokyvyn omaava nuorin sisaruksista ; Zenitha; pääse yllättämään. Pronssille on tyrkyllä myös aituri-Emma ja oikeastaan kaikki muutkin.
Naisten maililla Heidi on suosikki siinä kuin Suvikin, mutta mitä tekee Karin vai juokseeko nelkun ? Pakkaa voi toki sotkea lähestulkoon kaikki muutkin, etunenässä Tynin Kaisa ?
Pisin matka halleissa on 3000m ja sinne on ilmoittautunut sekä Sandra että Lehtisen Johanna ja he lienevätkin selkeät suosikit, Sandran nostaisin ykkössuosikiksi. Heidi lienee hyvän Botnia-games esityksensä perusteella seuraavana, mutta toivottavasti hyvään talvikuntoon päässeet Janica, Elina ja Sajannin Eeva uskaltavat haastaa porukalla kärjen.
Ennakkokaavailut ovat sinänsä hauskoja ja vaativia mutta samalla aikas turhia ? Kuitenkin hallikisoissa on oma viehätyksensä ja toivottavasti joku mainitsematta jäänyt näyttää, että hänetkin olisi pitänyt mainita.
Toivottavasti juostaan vauhdikkaasti ja nekin ketkä eivät pääse mitaleille tekisivät ainakin halliennätyksensä, oma ennätys kertoo että harjoittelu on hyvällä mallilla ja on mukava keskeyttää perusharjoittelu kisaamalla ja siitä voi saada sopivasti nostetta kohti kesää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti