maanantai 28. helmikuuta 2011

Kohti kevättä

Käytännössä hallikausi on suomessa ohi. Ilahduttavan paljon oli viikonloppuna porukkaa Helsingissä halleissa paikalla, mutta "väärillä" matkoilla. En oikein koe hyväksi että SM-kisoihin ei ole tulosrajoja, niihin pitäisi olla tavoitteellista päästä eikä vain ilmoittautumismenettelyllä ?
Ei ole lajillekkaan eduksi jos hitaimmat viipyvät 60 m:n juoksussa lähes 9 sekuntia, kuten nyt N-17-sarjassa. No tavallaan hienoa että on osallistujia mutta taso pitäisi olla ~A-lk:n tasoa.

No kohta on kevät ja ja aikas monet ottavat "varaslähdön" ja menevät etelään pitäville alustoille ja etenkin lämpimään. Tiedetään, että halleissa ja juoksumatoilla on sekä pitävää että lämmintä ja onhan se jokaisen itsensä päätettävissä miten menetellä. Laurilan Mirolle toimii ilmeisen hyvin kovien tekeminen hallissa ja matolla, mutta läheskään kaikille ei se toimi samalla tavalla. Ilmeisesti pikkuveljelle matto ei sovi lainkaan mitä hänen isänsä kanssa juttelin. Asiat selviävät vain kokeilemalla, mutta urheilu on aikas raadollista jos kaikki on kokeiltava ? Sama asia se tosin on korkeanpaikan leirityksen suhteenkin, toisille se sopii paremmin kuin toisille.

Kevään myötä aikas monella on määrät korkealla ja aletaan pikkuhiljaa myös siirtyä mäkijuoksuun ja haetaan vauhteja. Kevätharjoittelu on ratkaisevinta mitenkäs kesällä kulkee. Hyvän syksyn ja kevään voi pilata keväällä monellakin tapaa. Liian paljon kovaa liian heikoilla pohjilla tai liikaa mäkijuoksua tai -hyppelyitä niin että mennään kestojumiin. No toisaalta ilman harjoittelua ei tule myöskään tuloksia ja kilpa- ja etenkin huippu-urheilu on tietoista riskin ottoa, ilman riskejä ei myöskään tule tuloksia...tai no tulee mutta ne jäävät "Kehnoiksi". Tällä en tarkoita jatkuvaa riskien ottoa mutta sekä määriä että tehoja tarvitaan jos on tarkoitus päästellä vauhdikkaasti kesällä. Odotellaan lumien sulamista ja pidetään ittemme kunnossa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti