keskiviikko 10. elokuuta 2011

Isot kisat

Joillekkin jo pm-kisat ovat isot, toiselle SM-kisat...mutta kohta on vuorossa yleisurheilun MM-kisat, kuitenkin niitä ennen on toisetkin merkittävät kisat eli Universiaadit jotka järjestetään Kiinassa, yleisurheilun osalta 16.-21.8.2011 Näillä näkymin sinne on lähdössä Suomestakin joukkue jossa on myös keski- ja pitkänmatkan menijöitä, hyvä niin. Tarkemmin kisaohjelmaan ja itsekisasivuihin pääsee ehkä helpoiten www.oll.fi sivujen kautta.

Isoja kisoja riittää myös kotimaassa, viikonloppuna ovat vuorossa nuorempien ikäluokkien 14-15-16-17-sarjojen SM-kisat ja siitä viikon päästä 19- ja 22-sarjojen kekkerit. Myös Eliittikisasarja saadaan päätökseen lauantaina Lappeenrannassa, jossa on vielä mahdollista tehdä sellaisia tuloksia että pääsee Daegun-matkalle. Lähinnä kestopuolella katseet kohdistuvat esteilijöihin, ensisijaisesti mies-sellaisiin. Uskon, että Jukka kykenee juoksemaan A-rajan ja vie näin Jannen mukanaan kaukomaille. Mäyrän tilanne näytti vitosella jo valoisammalta, mutta viime hetken uuvahdus todisti ettei kaikki ole vielä kunnossa. Toivon ja uskon että niin Mäyrä kuin Ramikin kykenevät selkeästi parempiin aikoihin kuin Turun kisassa.

Naisten esteissä Sandran ja Janican ensisijaisena tavoitteena lienee ensi vuoden Helsingin EM-kisojen A-rajan rikkominen (9:55) jolloin molemmat pääsisivät kisoihin ja voitaisiin valita jo tänä vuonna ? Sandran kunnon kehitys on ollut mainiota ja en täysin utopistisena pidä sitäkään, että hän kykenisi juoksemaan jopa sellaisen tuloksen jolla matkalippu Daeguun heltiäisi, tosin se ( B-raja 9:50) vaatisi erinomaisia olosuhteita sekä oikeanlaista vauhdinjakoa. Janican osallistuminen on vielä hieman hämärän peitossa, kahdestakin syystä=> täytyy nyt olla tarkkana kun takana on 18km:ä kilvanjuoksua Kalevan Kisossa sekä mahdollisesti sunnuntaina lähtö Universiadeihin Kiinaan ja síellä pitäisi olla viivalla jo ensi viikon keskiviikkona. Ilmeisesti matkustus tapahtuu sunnuntaina joten paljon on vielä mietittävänä, toivotaan että viisumi yms. asiat hoituvat nopeasti ja saadaan "likka" matkaan ja suureen maailmaan.

Syyskuussa on vuorossa vielä maaottelu Ruotsia vastaan, kisa järjestetään Suomessa ja mukana on totutusti aikuisten lisäksi myös 17-vuotiaat. Mielestäni maaottelu tuon ikäisille on mainio asia, sillä se mahdollistaa monelle ensimmäisen kansainvälisen kisakontaktin saamisen. Uskoisin että maaotteluun pääseminen lisää harjoitusintoa ja halua päästä isoihin kisoihin jatkossakin. Eli vielä on paljon hyviä kisoja jäljellä kotimaassakin, päällimäisenä maaottelukarsinnat. On hyvä asia, että vain Kalevalaisten voittajalla on suora paikka maaotteluun niin saadaan kaikkien kautta pidennettyä ja motivaatio säilyy kauden loppuun asti.

Nähdään kentän laidalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti