lauantai 27. elokuuta 2011

Katsastus ?

Olen ollut hieman harmissani siitä, että käytetään termiä katsastus. Se on vähän sama kuin aikoinaan koulussa pistokoe, se vaikuttaa jos opettaja (Urheilujohto) niin haluaa. Olisi paljon selkeämpää ja oikeudenmukaisempaa pitää Karsinta (=koe) ja siihen on osallistuttava jos on tarkoitus olla mukana joukkueessa. Vielä enempi ihmettelen sitä, että kympin katsastus pidetään 5000m:n juoksulla...haloo ! En usko että pikajuoksijatkaan hyväksyisivät että valittaisiin 100-200 tai 200-400 tai 400-800 siten että noista lajipareista vain toinen juostaisiin, kyseessähän on eri laji kuten on kympin ja vitosenkin suhteen. Toisaalta Kalevan kisoistakin on maaotteluun mennessä jo 5 viikkoa kulunut joten siellä annetut näytötkin ovat mielestäni "vanhentuneet".
SUL:n sivuilla todetaan, että Joukkueeseen valitaan Kalevan kisojen (Turku 4.-7.8.2011) Suomen mestarit. Lisäksi kaikkiin lajeihin tullaan nimeämään kotimaiset Kalevan kisojen jälkeen
järjestettävät katsastuskisat, joidenka tulokset otetaan huomioon joukkueen
valinnassa. Lisäksi valinnassa voidaan huomioida MM-kisojen ja juniorisarjojen SM-kisojen
tulokset sekä Kalevan kisojen jälkeen annetut kansainväliset näytöt. Mitäs tehdään jos kaveri oli Kalevalaisissa vaikkapa hopealla muttei anna mitään näyttöä ? No minun oikeustajun mukaan häntä ei pitäisi valita riippumatta kuka ja minkä tasoinen kaveri on kyseessä, ei voi olla suosikkeja niinkin yksinkertaisessa lajissa kuin mitä kestävyysjuoksu on ! En epäile kenekään kuntoa, mutta en tajua mitenkä jotkut ovat niin paljon parempia kuin toiset eikä heidän tarvitse osallistua katsastuksiin. Toivon mukaan ensi vuonna kun Kalevalaiset ovat vain viikkoa ennen maaottelua ei tarvitse turhia katsastuskisoja pitää vaan joukkue valitaan suoraan Kalevalaisten perusteella. Toivon, että jatkossa mennään rohkeasti karsintoihin,jos on kunnossa niin kisa on vain kova harjoitus, jos ei ole kunnossa ei kuulu joukkueeseen.
Sama turhanpäinen arvuuttelu tulee eteen taasen syksyllä maastojoukkueita valittaessa, valitettavasti sekin joukkue valitaan ~sopivuuden ei karsinnan mukaan. Olen asiasta keskustellut johdonkin kanssa mutta valitettavasti "virattoman" amatöörivalmentajan mielipiteellä ei ole mitään merkitystä. Ei minulla ole riittävää kokemusta huippu-urheilusta, sen myönnän, mutta iän myötä on tullut kokemusta oikeudenmukaisuudesta ja se on valinnoissa valitettavan kaukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti