tiistai 16. helmikuuta 2010

SM-hallit osa 1

Yleisen sarja halli-SM-kisat järjestetään Turun Kupittaalla ensi viikon loppuna. Osallistujalista on aikas valju...keskityn lähinnä keski- ja pitkänmatkan juoksuihin. No toisaalta halleissa ei varsinaisia pitkiä matkoja ole, sillä pisin kilpailtava matka on 3000m. Mielestäni se sopii mainiosti "kaikille" eli mailereille, pitkän ratamatkojen menijöille sekä jopa maratoonareille. Eri ryhmien tapauksissa tosin mitattavat ominaisuudet ovat hieman eriä. En kuitenkaan rupea tässä sen tarkemmin erittelemään mitä mitataan, mutta sopiva testitilaisuus joka tapauksessa.

Valitettavasti etenkään 1500m:lle ei ole ilmoittautuneita kuin juuri mitalien jakoon riittävä määrä, miksi ? Ehkä siksi, että matka on raaka ja ilman riittävää valmistautumista tulokset eivät ehkä ole sillä tasolla kuin haluttaisiin. No mitä väliä ? Se vain pitää ymmärtää, että kyseessä on testitilanne kaikille. Kasilla päästäneen suhteellisesti helpommin lähelle kesän tasoa sekunneissa mitattuna, muttei prosentuaalisesti, ehkä se tuntuu paremmalta ...? Kolmonen on hyvä hapenottokyvyn mittari kaikille ja ei välttämättä vaadi kovinkaan paljoa erityisharjoittelua. Edellisen kerran (2005) Turussa käydyissä kisoissa kolosella jäi kolmoisvoitto "Kotiin"...Toho, silloinen määräkone näytti harjoittelun merkityksen, yli 200km edellisellä viikolla, mutta paineli alle 8.10 yksin ! Hell ja Juki täydensivät mitalikolmikon. Tällä kerralla "paikallisosastoa" edustavat Juki (Jukka Kero) Sääri (Tuomas Jokinen) sekä Rambe (Rami Tuokko), mutta saman uusiminen lienee aikas vaikeaa sillä ilmoittautuneiden joukossa on mm. Hena, Måre ja etenkin Mikael Begdahl...toivotan kuitenkin kaikille raastokasta kisaa.

Naisten kisa lienee mielenkiintoinen sekoitus "Lapsia ja aikuisia" , sunnuntai iltapäivällä olemme viisaampia kuinka hommassa kävi, nähtäneen Kupittaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti