keskiviikko 24. helmikuuta 2010

SM-hallit osa 2

Tulevassa viikonvaihteessa kilpaillaan juniorien osalta yleisurheilun Suomen mestaruuksista hallissa. Kisat kisaillaan savon sydämessä eli Kuopiossa. Kestävyysjuoksuissa ilmoittautuneita on ilahduttavan paljon etenkin jos vertailukohdaksi otetaan aikuisten hallit Kupittaalla.
Ilmoittautuneita seuraavasti: M-22 ; 800/14; 1500/20; 3000/19 N-22; 800/5 ; 1500/10 ; 3000/19 , M-19; 800/22 ; 3000/16 N-19; 800/15 ; 3000/12 M-17; 800/28 ; 1500/21 N-17; 800/27 ; 1500/24.
Asian mielenkiintoiseksi tekee mm. pitkä rata ja se miten eräjaot "Onnistuvat" ? Toisaalta olen sitä mieltä, että SM-kisoissa pitäisi olla vain yksi erä. Mutta jos eriä on useampia niin A-erä (siis se jossa tilastollisesti parhaat) juostaisiin ensin, se aiheuttaisi sen että ei kyttäiltäisi vaan olisi pidettävä huoli vauhdista. Eikö kilpajuoksussa ole kuitenkin kyse siitä kuka juoksee nopeimmin ?

Naisten puolella on ainakin Sandra Eriksson sekä Kaisa Tyni ilmoittautuneet mukaan, heillä olisi ollut mahdollisuudet pärjätä myös Turussa, joten Turun tuplamestari Heidi Pappila saa tehdä töitä tosissaan ottaakseen tuplan toistamiseen viikon sisällä. Kolosella lapin kaksoset yrittävät pistää kampoihin Tynille ja Klemelän Sannille.

Miesten puolella Turun tuplamitalisti ; Tuomo Salonen lienee vahvin suosikki 800m: lla , mutta hänen päänahkaansa hamuaa etunenässä Panu Jantunen. Myös 1500m:llä Salonen on ennakkosuosikkina, mutta Jantusen ja Tommi Sundellin lisäksi mitaleita hamuavat ainakin tilastokärki Janne Määttä. Uskoakseni myös Ilari Piipponen sekä Turun kaksikko Johannes Brunila ja Joonas Lehtinen ovat "halukkaita" mitalitaistoon.
Vain 3000mlle ilmoittautunut Tapani Kärjä on suosikki siinä kuin Brunila, Piipponen ,Sundell ja Lehtinenkin. Kolonen kertoo lähinnä siitä kuinka on talvehdittu ja toivottavasti joku mainitsematon osoittaa kehittyneensä hyvin ja uskaltaa haastaa edellämainitut. Ensimmäisinä tulevat mieleen Tommit; Heittola ja Liikanen. Raittisen Antti on myös yllätysvalmis kuten "paluuta" tekevä Klemolan Pekka.

Nuoremmissa sarjoissa yllätyksiä toivotaan, valitettavasti poisjääntejä näyttäisi olevan yllättävän paljon etenkin 19-sarjassa...vaikuttavatko yo-kirjoitukset vai mikä ? Oisko kasilla pikku-Virtasen vuoro ? Kolosella Oskarille tuskin kukaan mahtaa mitään, mutta hopeakaan ei oo häpiä etenkään jos se tulee ennätyksellä. Tyttöjen puolella ainakin Porvoon porukkaa puuttuu sekä muutama muukin "perinteinen" menestyjä, mutta mitalit jaetaan vain osallistujille.

Poikien tilastoykkönen ; Liedon Hannu Mäkelä antaa muille mahdollisuuden eikä osallistu koko kekkereihin, mutta uudet mitalistit voivat saada tsemppiä jatkoon "yllätysmitalin" muodossa.
Nuorempien tyttöjen puolella voimasuhteet saattavat olla hyvinkin muuttunut kesästä ja kaikki on avoinna.

Toivotaan vauhdikkaita kisoja, ja ennätyksiä ; valmentajana olen tyytyväinen jos tulee ennätyksiä, sillä silloin ollaan kehitytty ja se on kuitenkin homman tarkoitus. SM-kisoissa tietysti taistellaan mitaleista, mutta kyllä etenkin junioreissa myös kovavauhtinen kisa olisi kivaa katseltavaa. On kuitenkin muistettava että "Paras voittaa aina" !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti