torstai 4. maaliskuuta 2010

Kohti kevättä ?

Ulos katsoessa ei sitä huomaa, että kevät tulee, mutta kalenteri kertoo asian "oikean" laidan. Hallikausi on paketissa ja nyt on aika suunnata katseet kohti kesää ; kevään kautta.

Kevät on juoksijan tärkein aika, hyvinkin mennyt talvi voidaan romuttaa väärällä (=lue. liian kovalla) harjoittelulla. Etenkin ne kenellä on mahdollisuus lähteä etelän lämpöön sekä pitäville alustoille on vaarana innostua liikaa ? Toinen asia onkin se, että mikä on liian kovaa ja mikä tarpeeksi kovaa ? Totuushan on kuitenkin se, että kovat on kovia myös harjoittelun osalta. Vauhdit, mäet ja määrät on onnistuttava sovittamaan oikein kunkin tason mukaan, jotta voidaan saada talviharjoittelun hedelmät korjattua kesällä...kuulostaa hyvin yksinkertaiselta, mutta sitä se ei todellakaan ole. Jokainen on yksilö ja palautuminen vaikuttaa kehittymiseen ja/tai tukkoisuuteen..

Suosittelen kuitenkin kaikille joilla on mahdollisuus lähteä etelään harjoittelemaan myös tekemään sen. Suomen talvi on ollut pitkä ja kova ja pelkästään henkisesti on tärkeätä, että päästään tekemään harjoitteita sekä lämpimässä että pitävällä alustalla. Rytmitys ja tehot ovat valmennuksen kulmakiviä ja niiden sovittaminen sopivaksi on pääasia kehittymiselle. Saa olla eri mieltä mutta siinä tapauksessa on väärässä !

Maastokisojen kautta radalle, nähdään Portugalissa (olen siellä 4.-25.4.) ja saadaan esimakua kesästä. Olen saanut valmennettaviani hyvin ymmärtämään leireilyn merkityksen, sillä mukaan lähtee hyvän kokoinen ryhmä, tosin tarkat päivät ovat jokaisella vähän erit kuin itselläni. Mukaan ovat "Ilmoittautuneet" seuraavat valmennettavani: Joonas Lehtinen, Johannes Brunila, Miikka Almi, Mikael Hynninen sekä naispuoliset juoksijat Janica Mäkelä, Sanni Klemelä ja Veera Sahlberg. Tässähän tuntee olevansa "oikea" tallipäällikkö kun saa tuollaisen porukan kaitsettavakseen, lisäksi paikalla on runsaasti muita juoksijoita ja toimin myös SUL:n leiriläisten apuna, valmennus tai paremminkin seurantatehtävissä. Olen lupautunut pitämään "aamuhumppia" ja jokainen on niihin tervetullut, aina voi saada virikkeitä kun vaan pitää silmät auki !

1 kommentti:

  1. Voi ei! En pääse kertaakaan aamuhumppaasi! Lähden takaisin 5.4 aikaisin aamulla. Ehkäpä tallisi varsat pitävät niitä meille muille pent housemme asukeille jo maaliskuun puolella. :)

    VastaaPoista