sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Muutos...

On käsillä. Nyt on kyse itsestäni, sillä ura Laivastossa on käytännössä ohi. Perjantai 26.3. oli viimeinen varsinainen työpäivä ja nyt alkoi lomat, vapaat yms. ja sotilaspassin haen syksyllä. Ura alkoi 1.10.1980 ja käytännössä se tarkoitti myös kilpajuoksun loppumista. Aloitin aluspalveluksessa ja olimme niin runsaasti merellä ettei ollut mitään mahdollisuutta jatkaa juoksemista kilpailumielessä.
Valitettavasti unohdin kuntoilunkin (tai no puntinnostot jatkuivat..) muutamaksi vuodeksi, kunnes 90-luvulla aloitin uudestaa jopa niin voimallisesti että osallistuin muutamiin maratoneihinkin sekä Suomi-juoksee tapahtumiin (kuntoviesti Utsjoki-Helsinki). Kaikkeen löytyy aikaa jos on halua, olin edelleen laivapalveluksessa mutta silti sain kerättyä vuoteen (95) ~2800km ja se tekee kuitenkin lähes 8km/pv ja olimme merellä paljon!
96-vuoden alusta jäin maihin ja siirryin esikuntaan, jossa aloitin koulutusalan toimistoupseerina mutta samalla kouluttauduin työn ohessa liikunnanohjaajaksi ja aloitin liikuntakasvatusupseerina 1.7.98 ja olin siinä tehtävässä tähän päivään asti (tosin nimike vaihtui jossain vaiheessa liikuntasektorin johtajaksi).
Ura oli monivaiheinen ja kouluttauduin sotakoulujen lisäksi siis liikunnanohjaajaksi sekä ammatitivalmentajaksi ja toivottavasti pystyn hyödyntämään oppimiani taitoja myös siviilissä.
En kuitenkaan usko osallistuvani reserviläistoimintaan, vaan nautin "vapaudesta"...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti