tiistai 4. toukokuuta 2010

kevät

On kotimaassakin jo hyvässä vauhdissa ja se virkistää mukavasti. Lämpötila saisi olla vähän korkeampi mutta näillähän se on mentävä. Kevään lämpöä lisäsi selkeästi se, että raastajat maailmalla saavuttivat mainoita tuloksia !
Räsäsen Matin ennätys kympillä ja EM-raja lämmitti tietysti eniten, mutta kyllä Mäyrän ennätys esteissä oli myös mukava asia. Monelta on saattanut jäädä huomioimatta, että jenkkilässä on muuallakin juostu, Niemisen Jaakko on tehnyt enkkansa niin 1500 kuin 5000 ja lähestyy kansallista kärkeä...Nummelan Aki on myös hyvässä kevät kunnossa ainakin 1500m:n osalta, toivotaan että kavereiden kunto säilyy ainakin samanlaisena kun palaavat kotimaahan.
Kotimaassa ei olla vielä päästy ratajuoksujen makuun, mutta maantiellä ja maastoissa on paljon liikehdintää. Tällä viikolla on pääosissa pm-maastot, mutta osanottajalistoja silmäillessä ei voi paljon hurraata huudella. Osanottajamäärät ovat pelottavan pieniä ja joukkuekisat allavat olla kohta historiaa. Ensi viikon kohokohtana on SM-maastot Lahdessa ja toivottavasti siellä vauhdit on kovia ja nähdään hyviä, kovia taisteluita mitaleista.
Oman ryhmäni kanssa on tehty mäkiharjoituksia, eilen oltiin Hirvensalon "hiihtokeskuksessa", melkoisen pieni töppäre siihen touhuun, mutta ~1,5 minuutin kapuaminen suhteellisen jyrkkää rinnettä ylös tekee tehtävänsä. Muutamilla oli selkeästi havaittavissa "hapenpuutetta" , olisi ollut happomittarit aikas punaisella, valitettavasti niitä ei ollut käytettävissä. Uskon, että mäen kapuaminen kehittää myös henkistä kapasitettia ja useinhan sen merkitys on palkintosijoja jaettaessa kiistaton. Fyysisesti erot ovat aikas pieniä, mutta psyykkisesti vahvimmat pokkaavat palkinnot ja hölmöltäkin tuntuva mäen kiipeäminen voi auttaa siinä vaiheessa kun loppusuoralla tuntuu pahalta..
Pyrin ensi viikon alussa tekemään SM-maasto ennakon, jos aikaa löytyy...

1 kommentti: