maanantai 17. toukokuuta 2010

pikaruodinta

Maastojen osalta...
Miehet 12km
Odotetut nimet kärjessä, Jussi on maastokone ja Matilla ei ehkä ollut ihan paras päivä? Obed on käsittämätön palautuja ja Tanui oli unohtunut meikäläiseltä kokonaan..sorry. Sääri ja Happo lähtivät luukuttamaan ja menestymään, mutta tällä kertaa ei paukut ihan riittäneet. Pirkolan sijoitus oli positiivinen yllätys ja Måre oli lähes "entisensä". Takala ja vielä vanhempi "Turun kaarti" , eli Kerot, Luoto, Hellsten ja Virta olivat seuraavassa letkassa...ei oikein hyvä juttu että joukkuehopeaa otettiin joukkueella jonka keski-ikä on 37, veteraanimaastot olivat jo lauantaina.
Miehet 4km
Pitkän perusteella oli vähän yllätys ettei Jussi ihan pystynyt haastamaan estemiehiä. Jukan meno oli helpon ja rennon oloista, hyvä niin ! Janne on usein juossut maastoissa mainiosti, toivotaan, että tällä kertaa se kantaa myös radalle asti. Säipän ja Puten panostus vain lyhelle tuotti hyvät sijat , mutta postiivista oli Tuokon Ramin nousu kuudenneksi taktisesti järkevällä juoksulla. "vanhat" estejyrät vetivät myös mainiosti eli Teppo ja Mikael. Taitaa tulla "hurja" estekesä kun Mäyräkin on jo näyttänyt olevansa tikissä Ameriikan mantereella, ainakin puolitusinaa alle 9 !
M-22 6km
Isossa porukassa näennäisen rauhallista vauhtia lähdettiin liikkeelle, mutta siitä huolimatta aikas nopeasti irtautui ~10 juoksijan joukkio, yllättäen siitä putosi heti alkuun hallimestari Kärjä, kuumuuden takia ? Toisella kierroksella vauhti putosi edellen mutta silti porukka harveni ja vikalle rundille lähti ~puolisen tusinaa kaveria yhdessä. AP Niinistön voimakas juoksu toi hänelle ekan mestaruuden, toisaalta kkm-vauhti jäi päälle 3.10 ! Mestaruus on kuitenkin aina mestaruus. Hopealle nousi aiemminkin maastoissa pärjännyt Pantse, ja valmentajavaihdoksen myötä uuden nousun saanut Heittolan TOmmi pokkasi ekan mitalinsa, onnea siitä. Neljänneksi jäänyt Jole oli kuitenkin suht tyytyväinen suoritukseensa, ja ilmeisesti viitossijan napannut Reima samoin. Miro osoitti, että viikossakin voi tehdä pikkuihmeitä ja juoksi yli puoliminsaa kovemmin kuin edellispyhänä. Sarjassa on paljon potentiaalisia kavereita, toki niitä tarvitaankin kun miesten pitkän listaa kattellessa oli vähän "veteraanitunnelmat"...
M-19 6km
Penski otti paikkansa jo 100m:n juoksun jälkeen ja kasvatti tasaisesti eroa pääjoukkoon jossa olivat ~kaikki ne joita sinne "odottelinkin". Huomion arvoista on se, että voittoaika oli 14 sekuntia kovempi kuin sarjaa ylempänä...Hopealle nousi hyvän loppuvedon ansiosta Lapin "albiino" eli Kalle Keskipoikela ja pronssin nappasi Arttu kuten oli tehnyt jo tielläkin. Heikkilän Villen vauhti ei aivan riittänyt samalla lailla kuin tiellä ja oli nöyrtyminen nelossijaan. Huomion arvoinen asia tässä sarjassa oli se, että Hynnisen Mikael oli 7. ai miksikö ? no siksi, että oli jo neljäs kerta perättäin kun hän oli SM-maastoissa 7.
M-17 4km
Lahden oma poika eli Ossi Kekki hallitsi juoksua ja otti "omansa" näennäisen helposti. Lapin pikkumies "Jum Jumisko" osoitti oivaa taktista kypsyyttä ottamalla hopeaa, pronssille kiri hieman yllättäen Kälviän Löytynoja ? ja raastoveljeksistä tänään parempi oli nuorempi Laurila eli LAri ollen tässä sarjassa 4. Liekö kuumuus vai mikä, mutta tässä sarjassa oli aikas paljon heittelyitä , ainakin etukäteis "tietoihin" peilaten.
Naiset 6km
Ei mitään yllättävää, Johanna ja Saara olivat melkoo nopeasti ottaneet oman paikkansa ja pitivät ne loppuun asti. Kestokoneet tulivat tällä kertaa järjestyksessä Hanna ja Maria. Seuraavana olikin suunnistajana paremmin tunnettu, Lapuan Rantanen, jonka Sanni muuten voitti reilua viikkoa aiemmin pm-maastoissa nelosella 43 sekkaa...oiskin ollu kiva nähdä Sanni naisten kutosella ? No hän oli omassa sarjassan ja Forssan mainetti piti hyvän loppuvedon ansiosta Janica ollen kuudes ja samalla tuli joukkuekulta, kun Oulun Kanervo hoiperteli loppusuoralla tajuttomuuden rajamailla, eikä koskaan päässyt maaliin...
N-22 4km
Tässä sarjassa mitalistien veikkaus oli melko helppoa eikä ollut yllättävää että Sandra, Sanni ja Kaisa ottivat mitalit. Ehkä yllättävää oli se, että Peiposen Johannan meno oli niin vaisua ? mutta toisaalta hyvän paluun teki Miettisen Suvi, toivottavasti sai uutta intoa ja nähdään vielä radallakin.
N-19 4km
Etukäteen tässäkin sarjassa kisa käytäsiin Porvoolaisten ja Ilonan kesken, ja näinhän siinä kävikin. Sara näytti jo karanneen, mutta Ilona sai kuin saikin kiinni ja johti kisaa 2 metriä, ne ratkaisevat. Sara antoi "turhaan" merkkejä kuikuilemalla vähän väliä taaksepäin, olikos siinä vinkki Ilonalle ? Zenitha osoitti pronssillaan että kestävyys on parantunut ja voidaan odottaa kovia tuloksia radalta. Muuten aikas vaisu sarja ja tasollisesti heikompi kuin nuoremmat.
N-17 4km
Pikkulikkojen kisa lähti nuottien mukaan liikkeella, Anette ja Saara luukuttivat jo hyvän matkaa karussa, mutta taisivat unohtaa,että kisassa on muitakin ja juoksivat toisiltaan jalat alta ? Anette aloitti kirinsä liian aikaisin ja hyydähti lopussa, kovaa kokemusta suursuosikeille...Voittoon pompahti vasta 14-sarjalainen Johanna Halonen ja hopeaa nappasi viimemetreillä Sofie Lövdahl, synttäripäivänsä kunniaksi eli täytti eilen 17 v ! Tässä sarjassa kärjen tuntumassa on aina ollut "alaikäisiä" ja voisikin olla paikallaan että sarja suljettaisiin ja siihen voisivat osallistua vain 16- ja 17-vuotiaat ? Annettaisiin 14- ja 15- sarjojen maastoille SM-arvo niin ehkä silloin niihinkin saataisiin parhaat mukaan ?
Ratakausi kolkuttaa jo ovella ja toivottavasti lämmön tulo herkistää myös juoksijat ja he saavat heti kauden alkuun hyviä tuloksia, siitä on hyvä jatkaa kohti kesää !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti